Surowa ryba, marynowana japońska rzodkiew i imbir, sezam, chrzan wasabi oraz oczywiście specyficzny, kleisty ryż oraz wodorosty nori. Jakie wartości odżywcze mają najpopularniejsze składniki sushi?
Przełom lutego i marca to ciężka przeprawa dla organizmu. Choć dni staja się coraz dłuższe, to pogodowe anomalia potrafią mocno namieszać w naszej odporności.
O zdrowotnych zaletach ryb nie trzeba nikogo przekonywać. O ich kulinarnych walorach również. Sposobów na przyrządzenie rybiego mięsa jest wiele, ale zanim zabierzemy się do jego przygotowania, należy pamiętać o kilku ważnych zasadach.
Już niebawem 8 marca, Dzień Kobiet. W Polsce przyjęło się, że w tym dniu kobiety obdarowuje się upominkami. Nie inaczej jest w gorącej Italii. Na co czekają piękne Włoszki?
Wegetarianizm, choć pozytywnie oceniany przez ekspertów ds. żywienia, wiąże się również z pewnymi zagrożeniami w postaci niedoboru składników mineralnych oraz witamin. By temu zapobiec należy zadbać o prawidłowe zbilansowanie codziennych posiłków.
Spryt. To coś, co ułatwia życie i niezaprzeczalnie ratuje nas w trudnych sytuacjach. Ta cecha jest też nieoceniona w kuchni. Znajomość pewnych sprawdzonych trików kulinarnych pomaga zaoszczędzić czas, pieniądze i nerwy.
Praca, dom czy szkoła - każdego dnia mamy na głowie wiele obowiązków. Rozwiązaniem dla zabieganych jest posiłek 2 w 1, czyli obiadokolacja, która doda energii i uzupełni witaminy. Sprawdź jaki powinien być pyszny i szybki popołudniowy posiłek!
81% Polaków twierdzi, że prawidłowo się odżywia. Niestety od samej deklaracji do właściwej praktyki jest jeszcze daleka droga. Jak zatem gotować, aby zachować jak największą ilość wartości odżywczych w przygotowywanych posiłkach?
Tegoroczne walentynki wypadają w niedzielę, dlatego przed nami idealna okazja do spędzenia romantycznego weekendu z ukochaną osobą. Wyjątkowe śniadanie nastroi was pozytywnie na cały dzień!