Newsello.pl

Kulinaria

Puszysty piernikowy deser z miodem i owocami

Puszysty piernikowy deser z miodem i owocami

Kulinaria
poniedziałek, 14 marca 2016, 08:25
Ten pomysłowy deser to smakowite połączenie wyrazistego piernika, słodkiego miodu, delikatnej czekolady i kremowego serka z soczystymi owocami i chrupiącymi płatkami migdałów.
Sałatka wiosenna fot. OCTIM

Kulinarna podróż do Krainy Tysiąca Jezior

Kulinaria
piątek, 11 marca 2016, 13:48
Klops z jajkiem i babka ziemniaczana ze skwarkami - to tylko niektóre specjały przygotowywane na Wielkanoc na Warmii i Mazurach. O charakterystycznych dla tego regionu smakołykach opowiadają przedstawicielki firmy OCTIM z Olsztynka.
Proste historie pełne niezwykłych smaków i aromatów

Proste historie pełne niezwykłych smaków i aromatów

Kulinaria
piątek, 11 marca 2016, 10:24
Przez całe życie wracamy do smaków z dzieciństwa i próbujemy je odtworzyć. Babcina zupa pomidorowa, letni kompot czy niebiańsko pyszne desery to wspomnienia, których nigdy się nie zapomina.
Pizzaportal.pl - Najczęściej zamawiane dania

Raport PizzaPortal.pl „Talerz Polaka 2015”

Kulinaria
czwartek, 10 marca 2016, 12:33
Raport „Talerz Polaka 2015” to już piąte coroczne zestawienie kulinarnych trendów i wyborów użytkowników największego portalu w Polsce do zamawiania jedzenia online – PizzaPortal.pl.
Wedlowski blok czekoladowy na Wielkanoc

Propozycja E. Wedel na Wielkanoc: blok czekoladowy

Kulinaria
czwartek, 10 marca 2016, 11:55
Co roku na wielkanocnym stole królują tradycyjne wypieki: mazurki, serniki, babki. W tę Wielkanoc E.Wedel proponuje przełamać nudę i wprowadzić do świątecznego menu coś bardziej chrupkiego i niecodziennego.
Konkurs „Naturalne wiosenne metamorfozy”

Konkurs „Naturalne wiosenne metamorfozy”

Kulinaria
czwartek, 10 marca 2016, 10:05
Nadchodząca wiosna to idealny czas, by małymi krokami dokonywać zmian! Bakoma - w konkursie trwającym od Dnia Kobiet do pierwszego dnia kalendarzowej wiosny - zachęca swoje fanki, aby pokazały, w jaki sposób ożywiają kuchnię i jak same budzą się do życia.
Nowe przyprawy do ciast Delecta

Nowe przyprawy do ciast Delecta

Kulinaria
środa, 09 marca 2016, 14:05
Ciastem dziękujemy, przepraszamy, celebrujemy małe i duże sukcesy, obdarowujemy innych. Domowe wypieki to radość, którą możemy dzielić się z bliskimi na co dzień.
Zdrowe zamienniki słodyczy, Body Chief

Zdrowe zamienniki słodyczy

Kulinaria
środa, 09 marca 2016, 12:02
Czy to w ogóle możliwe? Z hasłem desery kojarzą nam się pączki, lody z dodatkiem bitej śmietany, batony, ciastka oraz cukierki, w które obfitują sklepowe półki. Panująca obecnie moda na zdrowy styl życia zmienia nasz tok myślenia.
Salsa ogórkowa z chlebkami Tovago

Salsa ogórkowa z chlebkami Tovago

Kulinaria
wtorek, 08 marca 2016, 12:46
Salsa ogórkowa z chlebkami błonnikowymi to doskonała propozycja dla fanów szybkich i smacznych przekąsek. To również doskonały przepis dla dbających o sylwetkę.