Ten pomysłowy deser to smakowite połączenie wyrazistego piernika, słodkiego miodu, delikatnej czekolady i kremowego serka z soczystymi owocami i chrupiącymi płatkami migdałów.
Klops z jajkiem i babka ziemniaczana ze skwarkami - to tylko niektóre specjały przygotowywane na Wielkanoc na Warmii i Mazurach. O charakterystycznych dla tego regionu smakołykach opowiadają przedstawicielki firmy OCTIM z Olsztynka.
Przez całe życie wracamy do smaków z dzieciństwa i próbujemy je odtworzyć. Babcina zupa pomidorowa, letni kompot czy niebiańsko pyszne desery to wspomnienia, których nigdy się nie zapomina.
Raport „Talerz Polaka 2015” to już piąte coroczne zestawienie kulinarnych trendów i wyborów użytkowników największego portalu w Polsce do zamawiania jedzenia online – PizzaPortal.pl.
Co roku na wielkanocnym stole królują tradycyjne wypieki: mazurki, serniki, babki. W tę Wielkanoc E.Wedel proponuje przełamać nudę i wprowadzić do świątecznego menu coś bardziej chrupkiego i niecodziennego.
Nadchodząca wiosna to idealny czas, by małymi krokami dokonywać zmian! Bakoma - w konkursie trwającym od Dnia Kobiet do pierwszego dnia kalendarzowej wiosny - zachęca swoje fanki, aby pokazały, w jaki sposób ożywiają kuchnię i jak same budzą się do życia.
Ciastem dziękujemy, przepraszamy, celebrujemy małe i duże sukcesy, obdarowujemy innych. Domowe wypieki to radość, którą możemy dzielić się z bliskimi na co dzień.
Czy to w ogóle możliwe? Z hasłem desery kojarzą nam się pączki, lody z dodatkiem bitej śmietany, batony, ciastka oraz cukierki, w które obfitują sklepowe półki. Panująca obecnie moda na zdrowy styl życia zmienia nasz tok myślenia.
Salsa ogórkowa z chlebkami błonnikowymi to doskonała propozycja dla fanów szybkich i smacznych przekąsek. To również doskonały przepis dla dbających o sylwetkę.