Dziś żyjemy szybko i często równie szybko jemy, ale domowe obiady wspominamy z prawdziwą tęsknotą. Starannie przygotowana, aromatyczna zupa bulgocząca w wielkim garnku, gorące drugie danie, a potem jeszcze deser i soczyście owocowy kompot. To była prawdziwa kulinarna rozpusta, celebracja chwil całej rodziny.
Czy nasze tempo życia oznacza, że mamy rezygnować z prawdziwie domowego obiadu? Zdecydowanie nie! Dziś zrobienie dwudaniowego posiłku i deseru zajmie nam mało czasu, jeśli tylko zamiast krętych kulinarnych ścieżek wybierzemy… PROSTE HISTORIE! Naturalne składniki, gotowe tradycyjne dania – to wspomnienia smaków dzieciństwa w zasięgu ręki. Przekonajcie się sami, jak prostą i pyszną historią jest taki domowy obiad.
Owoce na kompot domowy PROSTE HISTORIE
Truskawki, wiśnie, czarne i czerwone porzeczki – polskie owoce prosto z sadu, zamrożone zaraz po zebraniu, to idealna baza do przygotowania domowego kompotu. W opakowaniu znajdziesz dodatkowo torebkę z naturalną i aromatyczną mieszanką przyprawową, wzbogacającą smak napoju. Słodko-kwaskowe nuty to kwintesencja soczyście owocowego kompotu. A jego przygotowanie…to już bardzo prosta historia!
Sposób przygotowania:
1. Owoce na kompot (po uprzednim wyjęciu dołączonej do opakowania saszetki z przyprawą) wsypać do około 1,5 litra gotującej się wody.
2. Dodać przyprawę do kompotu i gotować około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
3. Po ugotowaniu dodać 3 łyżki cukru i wymieszać.
Cena: 6,29 zł, 450 g
Słodkie truskawki PROSTE HISTORIE
Dojrzałe w słońcu, słodkie truskawki, kojarzą się z latem i lekkim deserami. Pyszne polskie owoce, zamrożone tuż po zebraniu prosto z krzaczka, w każdym momencie przypomną smak ciepłych, letnich dni. Bez szypułek.
Sposób przygotowania:
1. Truskawki gotowe do spożycia po rozmrożeniu. Truskawki rozmrozić, posypać cukrem i polać śmietaną
2. Truskawki rozmrożone można podawać do deserów lodowych, owocowych oraz ciast.
3. Truskawki zamrożone można dodawać bezpośrednio do koktajli lub pierogów.
Cena: 6,69 zł, 450 g
Zupa pomidorowa z ryżem PROSTE HISTORIE
Klasyka polskiej kuchni, czyli pomidorowa z ryżem, może w kilka chwil zagościć na stole dzięki marce PROSTE HISTORIE. Przyrządzona z dojrzałych pomidorów i wyrazista w smaku zupa z dodatkiem aromatycznych ziół, to propozycja na prawdziwie domowy obiad, któremu nie sposób się oprzeć.
Sposób przygotowania:
1. Bez rozmrażania. Zupę pomidorową (po uprzednim wyjęciu dołączonej do opakowania saszetki z przyprawą) wsypać do około 750 ml gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej.
2. Dodać przyprawę do zupy i gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
3. Pod koniec gotowania do zupy można dodać śmietanę.
Cena: 4,89 zł, 450 g
Pyzy z mięsem PROSTE HISTORIE
Rodzima kuchnia jest prosta i pyszna, a pyzy z mięsem są jednym z kultowych dań. Miękkie, sprężyste ciasto z polskich ziemniaków z farszem wieprzowo – wołowym, włoszczyzną i przyprawami to bardzo smakowita propozycja na drugie danie. Łatwe w przygotowaniu pyzy będą smakować każdemu, kto ceni proste i niezapomniane smaki!
Sposób przygotowania:
1. Zamrożone pyzy wyjąć z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju.
2. Następnie pyzy delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 5-7 minutach.
3. Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych warzyw.
Cena: 4,99 zł, 450 g
Thermomix przepisy - szybkie i zdrowe gotowanie
Można jeść zdrowo i jednocześnie gotować szybko!