Newsello.pl

Salsa ogórkowa z chlebkami Tovago

Salsa ogórkowa z chlebkami błonnikowymi to doskonała propozycja dla fanów szybkich i smacznych przekąsek. To również doskonały przepis dla dbających o sylwetkę.
Salsa ogórkowa z chlebkami Tovago
Salsa ogórkowa z chlebkami Tovago

Papryczka chilli sprawia, że salsa ma mocny akcent, a kilka kropli soku z limonki nadaje jej orzeźwiającego smaku. W połączeniu z chrupkim pieczywem Tovago to wartościowa i pyszna przekąska na każdy dzień.

Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:

8 kromek błonnikowych chlebków Tovago
1 długi ogórek (lub 2 mniejsze)
Pół czerwonej cebuli
1 mały ząbek czosnku
1 mała papryczka chili
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka soku z limonki
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ogórek umyj dokładnie i pokrój w bardzo drobną kosteczkę, albo posiekaj. Czerwoną cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Papryczkę chili posiekaj drobno. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Wymieszaj warzywa razem z czosnkiem, koperkiem, sokiem z limonki i oliwą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z błonnikowymi chlebkami Tovago.

Smacznego!

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również