Świąteczny stół obfituje w niezwykłe przysmaki. Ich wygląd i charakter zmienia się w zależności od regionu, jednak wielu z nas kojarzy Wielkanoc z babką.
Prawdziwy, domowy majonez ma niepowtarzalny smak i zapach. Idealnie nadaje się na świąteczny stół,
bez którego wielkanocne śniadanie nie może się udać.
Mazurek czy baba? A może jedno i drugie? To ostatni moment na decyzję i zaplanowanie świątecznego menu, a także przygotowanie produktów i skompletowanie akcesoriów do słodkich wypieków i pachnących pasztetów.
Pełna zieleni, świeżości i nadziei, okraszona kolorami i bogata w tradycyjne smaki - Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Choć Polacy lubią testować nowinki na rynku, to pewne rzeczy pozostają niezmienne.
Jednym ze smaków, które najbardziej kojarzą się ze Świętami Wielkanocnymi, jest aromatyczny i wyrazisty chrzan. Sprawia, że dania nabierają wyjątkowych walorów, głębi i niepowtarzalnych nut.
Wiosna zbliża się wielkimi krokami. Widać to zwłaszcza w restauracyjnych menu, w których pojawiają się specjalnie tworzone na tę okazję dania. To potrawy lekkie, zdrowe i kolorowe, warto więc się na nie skusić.