Newsello.pl

Wiosenne menu w amerykańskim Roadzie

Wiosna zbliża się wielkimi krokami. Widać to zwłaszcza w restauracyjnych menu, w których pojawiają się specjalnie tworzone na tę okazję dania. To potrawy lekkie, zdrowe i kolorowe, warto więc się na nie skusić.
Wiosenne menu w amerykańskim Roadzie
Wiosenne menu w amerykańskim Roadzie

Wiosenne menu we wrocławskim Road American Restaurant to już tradycja. – Co roku o tej porze proponujemy coś nowego i chcemy zaskoczyć swoich klientów. Oczywiście stawiamy na świeże warzywa i zioła, których jesteśmy spragnieni po zimie. Coraz popularniejsze staje się też jedzenie śniadań poza domem, dlatego zachęcamy do skorzystania z przygotowanej przez nas oferty – mówi Zbigniew Kowalczyk, szef kuchni Road American Restaurant we wrocławskim wieżowcu Sky Tower.

Do restauracyjnego menu weszło właśnie kilka wiosennych dań. Dziki łosoś w koprze włoskim podawany jest ze śmietankowym sosem serowym, szczypiorkiem i rozmarynem oraz grzankami. Rybną propozycją jest też halibut z krewetkami w zielonym sosie curry z cytrynowym kuskusem z warzywami i kolendrą. - Nowością jest sałatka z jajami przepiórczymi, które smakują wyjątkowo delikatnie. Zachęcam do spróbowania – dodaje szef kuchni.

Ponieważ Road słynie z tradycyjnych, amerykańskich steków najwyższej jakości, wśród nowości nie mogło zabraknąć również i mięsa. Soczysty rib eye stek podawany z groszkiem cukrowym i marchewką, w sosie sweet chilli z czarnym sezamem, z ziemniaczkami w kwaśnej śmietanie zaspokoi nawet największy obiadowy głód.

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również