Z PROSTYMI HISTORIAMI chrzan podczas Świąt odkryć można w zupełnie nowej, ciekawej odsłonie.
Tradycyjnie już chrzan podkreśla smak wielkanocnego żurku z kiełbasą, pieczonych mięs, a w formie ćwikły dodaje się go do przystawek. W tym roku warto spróbować małej, ale jakże pysznej odmiany i zaserwować krem chrzanowy z jabłkiem. Prosto, zdrowo i oryginalnie! Z Zupą krem z białych warzyw PROSTE HISTORIE, przygotowanie aksamitnego i aromatycznego kremu chrzanowego z jabłkiem staje się łatwe i przyjemne. Naturalne składniki, zioła, aromatyczny chrzan i słodko-kwaskowe jabłko – to proste i efektowne połączenie, które z pewnością zachwyci wszystkich miłośników wielkanocnych przysmaków.
Sposób przygotowania:
Rozpuść w garnku 2 łyżki zimnego masła. Wyciągnij saszetkę z grzankami z opakowania i dodaj zamrożoną Zupę krem z białych warzyw PROSTE HISTORIE. Po 3 minutach zalej 1,2 l warzywnego bulionu i szklanką tłustego mleka. Dopraw zupę solą i cukrem. Gotuj pod przykryciem przez 20 minut do miękkości składników. Zmiksuj dodając 150 g serka mascarpone i 1 czubatą łyżkę śmietankowego chrzanu. Zetrzyj odrobinę gałki muszkatołowej. Podgrzej zupę krem i serwuj posypaną czerwonym jabłkiem pokrojonym w zapałki.
Zupa krem z białych warzyw PROSTE HISTORIE - NOWOŚĆ
Lekka i aksamitna Zupa krem z białych warzyw to starannie wyselekcjonowana kompozycja zdrowych warzyw: kalafiora, pietruszki, ziemniaków i selera. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki i dodać do zupy pełne aromatu grzanki czosnkowe, które dołączone są do opakowania. Tak aromatyczny miks delikatności i chrupkości zachwyci każdego!
Cena: 4,89 zł, Gramatura: 450 g
Więcej na www.prostehistorie.com.pl
Thermomix przepisy - szybkie i zdrowe gotowanie
Można jeść zdrowo i jednocześnie gotować szybko!