Jesień, to czas, w którym częściej niż w poprzedzających ją miesiącach sięgamy po sycące
i rozgrzewające potrawy. Wśród specjałów pojawiają się potrawy mączne, dania mięsne oraz bardzo lubiane przez Polaków zupy.
W grudniu Kraków stanie się kulinarną stolicą Europy Środkowej. Blisko 200 wystawców, ponad 30 pokazów i laboratoriów smaku, 15 kolacji tematycznych w krakowskich restauracjach z najlepszymi szefami kuchni.
Five o’clock to nie tylko tradycja zarezerwowana dla powściągliwych i eleganckich Brytyjczyków. Poranna kawa czy popołudniowa herbata to dla wielu z nas nieodzowny rytuał, który jest dopełnieniem każdego dnia.
Fani kina powiedzą, że najlepsze kasztany są w Paryżu na placu Pigalle. Miłośnicy kuchni powinni jednak wiedzieć, że żadne miejsce na świecie nie może równać się z przepiękną doliną Casentino, w której odbywa się festiwal Polenty i Kasztanów.
Już w najbliższą sobotę, 5.12, we wrocławskim salonie Empik Renoma, o godz. 16:00 odbędzie się spotkanie z Maią Sobczak, autorką bestsellerowej książki "Qmam kasze"