Newsello.pl

Kulinaria

pizzaportal.pl

Dania mączne na każdą kieszeń

Kulinaria
czwartek, 10 grudnia 2015, 11:11
Pożywne i smaczne potrawy mączne to idealny sposób na tani, a przy tym wartościowy posiłek dla całej rodziny.
fot. ip

Jesienne wydanie kuchni polskiej

Kulinaria
poniedziałek, 07 grudnia 2015, 12:15
Jesień, to czas, w którym częściej niż w poprzedzających ją miesiącach sięgamy po sycące i rozgrzewające potrawy. Wśród specjałów pojawiają się potrawy mączne, dania mięsne oraz bardzo lubiane przez Polaków zupy.
fot. ip

Strefa dzieci na Terra Madre Slow Food Festival Central Europe

Kulinaria
poniedziałek, 07 grudnia 2015, 12:02
W grudniu Kraków stanie się kulinarną stolicą Europy Środkowej. Blisko 200 wystawców, ponad 30 pokazów i laboratoriów smaku, 15 kolacji tematycznych w krakowskich restauracjach z najlepszymi szefami kuchni.
fot. pixabay.com

Czas na kawę, na herbatę

Kulinaria
poniedziałek, 07 grudnia 2015, 11:53
Five o’clock to nie tylko tradycja zarezerwowana dla powściągliwych i eleganckich Brytyjczyków. Poranna kawa czy popołudniowa herbata to dla wielu z nas nieodzowny rytuał, który jest dopełnieniem każdego dnia.
fot. ip

W Toskanii najlepsze kasztany są w dolinie Casentino

Kulinaria
poniedziałek, 07 grudnia 2015, 11:26
Fani kina powiedzą, że najlepsze kasztany są w Paryżu na placu Pigalle. Miłośnicy kuchni powinni jednak wiedzieć, że żadne miejsce na świecie nie może równać się z przepiękną doliną Casentino, w której odbywa się festiwal Polenty i Kasztanów.
fot. ip

Qmam kasze - spotkanie z autorką we Wrocławiu

Kulinaria
czwartek, 03 grudnia 2015, 12:30
Już w najbliższą sobotę, 5.12, we wrocławskim salonie Empik Renoma, o godz. 16:00 odbędzie się spotkanie z Maią Sobczak, autorką bestsellerowej książki "Qmam kasze"
fot. pixabay.com

Orzechy włoskie mają 21% mniej kalorii

Kulinaria
czwartek, 03 grudnia 2015, 09:34
Departament Rolnictwa Stanów Zjednoczonych (USDA) rzuca nowe światło na energię metaboliczną orzechów włoskich