Newsello.pl

Kulinaria

Muffiny z malinami i białą czekoladą

Muffiny z malinami i białą czekoladą

Kulinaria
wtorek, 09 lutego 2016, 11:59
Jeśli zapomnieliście zarezerwować stolik w eleganckiej restauracji, nie macie ochoty na seans w zatłoczonym kinie – spędźcie ten dzień spontanicznie i miło w domowym zaciszu. Nie ma większej frajdy niż gotowanie i pieczenie we dwoje!
Tort owocowy

Słodkie walentynki z Dan Cake

Kulinaria
wtorek, 09 lutego 2016, 11:47
Święto zakochanych już za kilka dni. Jeśli nie masz pomysłu, jak w smaczny sposób uczcić tę okazję, wypróbuj przepis na tort owocowy.
Walentynkowe quiche

Kolacja dla dwojga - walentynkowe quiche

Kulinaria
poniedziałek, 08 lutego 2016, 14:38
Sposobów na zdobycie serca lub uwagi ukochanej osoby jest wiele. Możemy wręczyć miły drobiazg, zorganizować wycieczkę albo kupić piękny bukiet kwiatów. Jednak najpiękniejsze prezenty to te, które wykonamy sami.
Szparagi z szynką dojrzewającą

Przepis na szparagi z szynką dojrzewającą

Kulinaria
piątek, 05 lutego 2016, 13:29
Luty to najlepszy czas, aby bliżej przyjrzeć się afrodyzjakom. Ostrygi, trufle, czekolada czy imbir to już klasyki. Istnieją jednak mniej oczywiste propozycje, które pobudzają zmysły.
Lawa czekoladowa z konfiturą

Słodkie przysmaki na zakończenie karnawału

Kulinaria
czwartek, 04 lutego 2016, 08:57
Tomek Jakubiak – znany kucharz i autor programów kulinarnych oraz ambasador marki Herbapol zdradza przepisy na tradycyjne polskie racuchy, które stanowią pyszną alternatywę dla zwyczajowych pączków oraz na wyszukaną lawę czekoladową.
Dan Cake

Slow food dobrze podany

Kulinaria
środa, 03 lutego 2016, 11:55
Slow food to bezsprzecznie hasło 2016 roku. To właśnie teraz nadeszła pora na delektowanie się – nie tylko smakiem potraw, ale także samym ich przygotowaniem oraz finalnym wyglądem na talerzu.
Pieczywo Tovago

Bez zbóż ani rusz!

Kulinaria
wtorek, 02 lutego 2016, 13:26
Pieczywo i kasze towarzyszą nam każdego dnia. Dla większości osób te produkty są jednymi z podstawowych składników diety. Pełne witamin i wartości odżywczych zboża dodają energii, a ogromny wybór produktów zbożowych sprawia, że nie sposób się nimi znudzić!
Ser żółty MSM Mońki

Cheat meal, czyli jak wytrwać w noworocznych postanowieniach

Kulinaria
środa, 27 stycznia 2016, 10:18
Nowy rok bardzo często niesie za sobą nowe postanowienia. Najczęściej dotyczą one regularnych ćwiczeń czy zmiany diety. Czasem jednak ciężko wytrwać w tym, co założyliśmy sobie wraz z początkiem stycznia.
Tydzień włoski w Lidlu

Urządź karnawał we włoskim stylu z Lidlem

Kulinaria
piątek, 15 stycznia 2016, 11:02
Przygotowujesz się do karnawałowego przyjęcia i poszukujesz pomysłu na oryginalny motyw przewodni? Zainspiruj się włoską tradycją oraz przepyszną kuchnią.