Newsello.pl

Przepis na szparagi z szynką dojrzewającą

Luty to najlepszy czas, aby bliżej przyjrzeć się afrodyzjakom. Ostrygi, trufle, czekolada czy imbir to już klasyki. Istnieją jednak mniej oczywiste propozycje, które pobudzają zmysły.
Szparagi z szynką dojrzewającą
Szparagi z szynką dojrzewającą

Przepis na Szparagi zawijane z Szynką Dojrzewającą poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Szparagi zawijane z Szynką Dojrzewającą

Składniki:
- 4 plastry Szynki Dojrzewającej firmy Gzella
- 8 szparagów konserwowych
- 4 plastry sera żółtego
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki pszennej
- bułka tarta
- olej do smażenia
- 4 połówki brzoskwiń konserwowych
- 2 łyżki żurawiny ze słoika
- świeże zioła

Przygotowanie:
W plaster szynki i sera zawinąć po dwa szparagi, tak aby szynka pozostała na wierzchu. Rulony panierować w mące, jajku i bułce tartej, następnie znowu w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć zawinięte szparagi z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane szparagi można podawać z brzoskwiniami i żurawiną, udekorowane świeżymi ziołami.

Smacznego!

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również