Świeże i słodkie owoce oblane najlepszą oryginalną wedlowską czekoladą z pewnością ożywią świąteczny stół i przywołają klimat nadchodzącej wiosny.
SKŁADNIKI:
500 g świeżych truskawek
100 g białej czekolady E.Wedel
100 g mlecznej czekolady E.Wedel
2 łyżki miękkiego masła
Ilość porcji: dla ok. 4 os.
Czas przygotowania: 30 minut
Czas oczekiwania: 120 minut
Krok 1: Truskawki umyć i osuszyć – szypułki pozostawić.
Krok 2: Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać jedną łyżkę miękkiego masła. Czekoladę przestudzić tak, aby nie zastygała.
Krok 3: W płynnej białej czekoladzie maczać truskawki do wysokości ¾. Truskawki odkładać na tacę wyłożoną pergaminem do całkowitego zastygnięcia.
Krok 4: Czynność tę powtórzyć z czekoladą mleczną lub gorzką, zanurzając truskawki w płynnej czekoladzie do ½ wysokości, tak aby został widoczny pasek białej czekolady.
Thermomix przepisy - szybkie i zdrowe gotowanie
Można jeść zdrowo i jednocześnie gotować szybko!