Mistrzostwa Europy w piłce nożnej to wyjątkowa okazja do przeżywania wielkich sportowych emocji. Nieodłącznym elementem kibicowania przed telewizorem są przekąski, które nie należą do najzdrowszych.
Przekąski zabierane na ucztę na świeżym powietrzu powinny być lekkie, smaczne i szybkie w przygotowaniu. W takich warunkach, poza standardowymi kanapkami, sałatkami czy owocami, doskonale sprawdzą się zbożowe ciasteczka lub… kisiel na zimno.
Letnie dni skłaniają do odpoczynku na łonie natury. Podczas relaksu w gronie przyjaciół i rodziny, w pięknych okolicznościach przyrody, nie może zabraknąć wiosennych przekąsek.
Sezon grillowy w pełni! Podczas ciepłych weekendów spotkania z rodziną i znajomymi cieszą się ogromną popularnością. Wszystko to za sprawą wyjątkowego smaku dań z rusztu.
By odpowiednio doprawić dania z grilla, powinniśmy sięgnąć po pachnące zioła. Doskonale odnajdą się one w towarzystwie mięs, warzyw, czy różnego rodzaju sałatek, które zaserwować możemy naszym gościom na stole.
Lody owocowe z witaminami? A może o smaku ogórków kiszonych? Kto w Europie zjada najwięcej mrożonych przysmaków? Przedstawiamy zbiór najciekawszych faktów o lodach.
Na urokliwych terenach Ameryki Południowej, pośród upraw kukurydzy i kawy, możemy natknąć się na roślinę o nazwie ostrokrzew paragwajski. Z jej wysuszonych liści powstaje napój Yerba Mate, pełen nie tylko pysznego smaku, ale i indiańskich opowieści.
Prawdziwa fiesta kolorów, smaków i aromatów – tak w skrócie można opisać sezon grillowy. Uwielbiamy klasyczne przysmaki z rusztu, ale kuchnia grillowa daje mnóstwo możliwości dla osób lubiących kreatywność w kuchni i odkrywanie nowych smaków.