Newsello.pl

Przepisy na grilla z serem Hochland w roli głównej

Sezon grillowy w pełni! Podczas ciepłych weekendów spotkania z rodziną i znajomymi cieszą się ogromną popularnością. Wszystko to za sprawą wyjątkowego smaku dań z rusztu.
Inspiracje grillowe z serem Hochland w roli głównej
Inspiracje grillowe z serem Hochland w roli głównej

W tym sezonie warto spróbować oryginalnych przepisów, bo grill to już nie tylko tradycyjne szaszłyki i karkówka. Z serami Hochland „Na gorąco!” można przygotować kreatywne i sycące pyszności! Aromatyczne, soczyste i kolorowe, przyciągną wszystkich miłośników letniej kuchni.

Dania z grilla dają prawdziwe pole do popisu fanom kulinariów. Coraz więcej sezonowych owoców i warzyw, świeże zioła, oryginalne marynaty do mięs – to bez wątpienia kuchnia pełna bogatych smaków i aromatów. Oprócz mięs i warzyw, ważnym składnikiem dań z grilla może być również… ser!

Nowość marki Hochland – sery „Na gorąco!”, doskonale sprawdzą się podczas grillowania. Pełne wyśmienitych dodatków, stworzą idealne kompozycje dla amatorów tradycyjnych, śródziemnomorskich i pikantnych smaków. Sery Hochland „Na gorąco!” dostępne są w trzech wariantach: z szynką i pieczarkami, z pomidorami i ziołami oraz z salami i chilli. Taki wybór gwarantuje moc kulinarnych przyjemności na grillu! Z pysznymi serkami wyczarujesz oryginalne burgery, tortille i przekąski, których smak zachwyci wszystkich gości grillowego party. Grube plasterki z dużą ilością dodatków, doskonale sprawdzą się podczas opiekania na ruszcie. Z Hochland „Na gorąco!” grill zamieni się w prawdziwą serową ucztę!

Autorem przepisów jest Marcin Budynek - kreator smaku, założyciel oraz właściciel Akademii Kulinarnej. Jego specjalnością jest kuchnia Polska w nowatorskim wydaniu. Inspiracje czerpie z bogactwa natury, dlatego też często w swojej kuchni wykorzystuje produkty regionalne.

Grillowana tortilla z serem Hochland Na Gorąco! z salami i chilli oraz z awokado i czerwoną cebulą

Składniki:
tortilla 4 szt.
ser Hochland Na gorąco! z salami i chilli 8 plastrów
miękkie awokado 1 szt.
czerwona cebula 1 szt.
sałata rzymska
kwaśna śmietana

Sposób wykonania:
Tortille smarujemy kwaśną śmietaną, układamy na niej plasterki sera Hochland Na Gorąco!, pocięte w paski awokado, czerwoną cebulę oraz liście sałaty. Zawijamy krawędzie tortilli i formujemy roladkę, gotową tortille owijamy folią aluminiową i grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu po ok. 3 min z każdej strony. Opcjonalnie możemy dodać franfurterki lub kabanosy.

Grillowane plastry sera Hochland Na Gorąco! we wstążkach cukinii z grillowaną kiełbasą

Składniki 4 osoby:
ser Hochland Na Gorąco! z pomidorami i ziołami 8 plasterków
cukinia duża 1 szt.
kiełbasa 4 szt.
miód 10 g
musztarda 10 g
olej 30 g
gałązki rozmarynu 8 szt.
słodka papryka wędzona

Sposób przygotowania:
Obieraczką do warzyw wycinamy wstążki z cukinii i wkładamy je na 2-3 min do gorącej wody, a następnie hartujemy w zimnej wodzie. Wstążkami cukinii owijamy plastry sera. Z musztardy, oleju i miodu robimy glazurę, którą smarujemy cukinię, następnie rumienimy na grillu. Kiełbasę nacinamy wzdłuż, na kształt grzebienia. Wzdłuż kiełbaski wbijamy gałązki rozmarynu i posypujemy wędzoną papryką, tak przygotowaną kiełbasę grillujemy. Na gotowe kiełbaski układamy plaster sera Hochland Na Gorąco! owinięty w cukinie w miodowo - musztardowej glazurze. Ser możemy zapiec również na cukinii.

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również