Burger z grillowanymi warzywami i serem Hochland Na Gorąco!
Składniki:
ser Hochland Na Gorąco! z szynką i pieczarkami 8 plasterków
bułka burgerowa 4 szt.
mielone mięso wołowe 600 g (najlepiej ze szpondra)
sól, pieprz
mleko skondensowane niesłodzone 100 ml
sałata rzymska
warzywa grillowane np. bakłażan, pomidor, cebula czerwona
majonez, ketchup
Sposób wykonania:
Mięso mielone doprawiamy solą i pierzem dodajemy mleko skondensowane niesłodzone (w celu połączenia się mięsa i aby podbić smak - wówczas nie musimy dodać bułki czy jajek), wyrabiamy, formujemy burgery i grillujemy w zależności od stopnia wysmażenia 3 - 4 minuty. Warzywa doprawiamy ulubionymi przyprawiamy i rumienimy na grillu. Połówki bułki grillujemy, następnie smarujemy z jednej strony majonezem, a z drugiej ketchupem, układamy kolejno sałatę, warzywa, plaster sera Hochland Na Gorąco!, burger, plaster sera, a na koniec drugą połówkę ciabaty.
Thermomix przepisy - szybkie i zdrowe gotowanie
Można jeść zdrowo i jednocześnie gotować szybko!