Do bogatej oferty przetworów owocowych marki Łowicz dołączają pierwsze na rynku dżemy z funkcją prozdrowotną. Trzy unikalne warianty smakowe to propozycje na bazie tradycyjnych polskich owoców.
W sierpniu i wrześniu warto sięgnąć po fasolkę szparagową, która jest źródłem wielu witamin i składników mineralnych. W kuchni sprawdza się wyśmienicie, nie tylko jako dodatek do głównych obiadowych dań.
Wrzesień to idealny czas na zakupy w pobliskim warzywniaku: dojrzałe papryki, soczyste pomidory, świeże pory, brokuły i bakłażany – wszystko to czeka na nas i na nasze kulinarne pomysły.
Owocowy sorbet, warzywna zapiekanka czy domowa polewa do naleśników w środku zimy? Żaden problem. Wystarczy odpowiednio przygotować się na zimniejsze dni. Jedną z najlepszych metod na zachowanie smaków lata jest mrożenie.
Dania kuchni azjatyckiej są coraz częściej wybierane przez Polaków. Potrawy te są odmienne od europejskich nie tylko smakiem i wyglądem, ale też sposobem spożywania.