Gdy senna przyroda budzi się do życia, a poranne przymrozki ustępują miejsca śpiewom ptaków, wiadomo, że wiosna już do nas zawitała! Z nową porą roku powraca optymistyczna aura i więcej chęci do życia. To również czas zmian w kuchni...
Aromatyczne szarlotki, babeczki z truskawkami, wytrawne muffiny - wiosna nastraja do kulinarnych eksperymentów z owocami i warzywami w rolach głównych.
Przed nami czas przygotowań do Świąt Wielkanocnych. Sporo chwil spędzimy w kuchni, szukając pomysłów i inspiracji na dania, które zachwycą naszych najbliższych oraz gości.
Łowicz na wiosnę przygotował dla konsumentów wyjątkową nowość! Ulubione w dżemach owoce ze specjalnymi dodatkami w postaci jadalnych kwiatów to idealny wybór dla każdego miłośnika nietypowych rozwiązań.
Końcówka lutego zazwyczaj nie rozpieszcza, a na wiosnę trzeba jeszcze chwilę poczekać. Umilmy więc sobie ten czas dostarczając organizmowi dawki świeżych oraz pełnowartościowych warzyw.
Ten apetyczny sernik z bezą to doskonały deser, który oprócz wybornego smaku , przywodzi na myśl ośnieżone stoki gór i białe szaleństwo w zimowym słońcu.
Zima to idealny czas, by do menu włączyć gorące i aromatyczne zupy. Pełne wartościowych składników, witamin, zachwycają bogactwem smaku różnorodnych warzyw. Ich przygotowanie nie zajmie wiele czasu, jeśli sięgniesz po Proste Historie.
Co zrobić kiedy na wieczór zapowiedzą się znajomi a nam znudziło się serwowanie im kanapek lub zamawianie fast foodów? Możemy przygotować coś, co zaskoczy gości i sprawi, że nie będą chcieli uwierzyć, że przygotowaliśmy to samodzielnie.