Newsello.pl

Dom

Międzynarodowy Dzień Książki dla Dzieci

Święto małych Czytelników w salonie Empik Renoma

Dziecko
środa, 30 marca 2016, 12:02
„Właśnie z rzeczywistości rodzi się najdziwniejsza baśń w świecie” – powiedział pisarz Hans Christian Andersen, w którego urodziny, 2 kwietnia, obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Książki dla Dzieci.
Przepis na wiosenną sałatkę

Przepis na wiosenną sałatkę

Kulinaria
wtorek, 29 marca 2016, 09:28
Z początkiem wiosny mamy szczególną ochotę na zmianę swojego menu na lżejsze, orzeźwiające i kolorowe. Takie właśnie są sałatki, które możemy przygotować każdego dnia, ciesząc się ich wyjątkowym smakiem.
Jak pogodzić pracę i wychowywanie dziecka?

Jak pogodzić pracę i wychowywanie dziecka?

Dziecko
piątek, 25 marca 2016, 11:16
W 2015 roku spędziliśmy w pracy średnio 42 godziny tygodniowo. Dane GUS jednoznacznie wskazują, że czas ten wydłużył się względem 2014 roku. Mimo natłoku obowiązków doba nie chce się wydłużyć – im więcej czasu poświęcamy pracy, tym mniej go dla dzieci.
Wiosenny lifting wnętrza

Wiosenny lifting wnętrza

Dla domu
czwartek, 24 marca 2016, 14:28
Bez gruntownych prac remontowych i kosztownych rewolucji, nasze mieszkanie może zyskać zupełnie nowe oblicze. Okoliczności są sprzyjające, bo za pasem wiosna, czas pełen pozytywnej energii do działania.
Podlaska babka ziemniaczana

Podlaska babka ziemniaczana na wielkanocny stół

Kulinaria
czwartek, 24 marca 2016, 11:07
Świąteczny stół obfituje w niezwykłe przysmaki. Ich wygląd i charakter zmienia się w zależności od regionu, jednak wielu z nas kojarzy Wielkanoc z babką.
Domowy majonez na Święta

Przepis na Święta - domowy majonez

Kulinaria
czwartek, 24 marca 2016, 10:52
Prawdziwy, domowy majonez ma niepowtarzalny smak i zapach. Idealnie nadaje się na świąteczny stół, bez którego wielkanocne śniadanie nie może się udać.
Propozycja od E.Wedel - truskawki w mundurkach

Propozycja od E.Wedel - truskawki w mundurkach

Kulinaria
środa, 23 marca 2016, 14:31
W tym roku Wielkanoc w Wedlu upłynie pod znakiem truskawki. Soczysta, czerwona, cudownie pachnąca doskonale komponuje się z czekoladowym aromatem.
Galicja na świąteczne wypieki

Galicja - na świąteczne wypieki i nie tylko

Kulinaria
środa, 23 marca 2016, 13:04
Mazurek czy baba? A może jedno i drugie? To ostatni moment na decyzję i zaplanowanie świątecznego menu, a także przygotowanie produktów i skompletowanie akcesoriów do słodkich wypieków i pachnących pasztetów.
Tradycyjne wielkanocne smaki

Tradycyjne wielkanocne smaki

Kulinaria
środa, 23 marca 2016, 11:02
Pełna zieleni, świeżości i nadziei, okraszona kolorami i bogata w tradycyjne smaki - Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Choć Polacy lubią testować nowinki na rynku, to pewne rzeczy pozostają niezmienne.
Przepis na krem chrzanowy z jabłkiem

Wielkanocny przepis na krem chrzanowy z jabłkiem

Kulinaria
środa, 23 marca 2016, 10:41
Jednym ze smaków, które najbardziej kojarzą się ze Świętami Wielkanocnymi, jest aromatyczny i wyrazisty chrzan. Sprawia, że dania nabierają wyjątkowych walorów, głębi i niepowtarzalnych nut.