Newsello.pl

Przepis na wiosenną sałatkę

Z początkiem wiosny mamy szczególną ochotę na zmianę swojego menu na lżejsze, orzeźwiające i kolorowe. Takie właśnie są sałatki, które możemy przygotować każdego dnia, ciesząc się ich wyjątkowym smakiem.
Przepis na wiosenną sałatkę
Przepis na wiosenną sałatkę

Sałatka owocowa to fantastyczny pomysł na deser lub przekąskę. Nie tylko szybko ją wykonasz, ale również będzie bardzo fajnie prezentowała się na stole, a dzieci ją uwielbiają!

W połaczeniu z lekkim i zdrowym pieczywem Tovago daje uczucie sytości na długo, tworząc pełnowartościowy posiłek, pełen witamin. Chlebki są bardzo wygodne. Po otwarciu przez długi czas zachowują chrupkość i swoje walory smakowe. Miej je zawsze pod ręką, w kuchni – gdy pojawią się niezapowiedziani goście albo nie będziesz mieć pomysłu na przekąskę, Tovago plus sałatka okaże się strzałem w 10! Chlebki Tovago sprawdzą się również podczas podróży, na wakacjach czy pikniku. Zawsze wygodnie, zawsze zdrowo... zawsze pysznie!

WIOSENNA SAŁATKA OWOCOWA Z CHLEBKAMI BŁONNIKOWYMI TOVAGO

Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2

Składniki:
4 kromki chlebków błonnikowo-wieloziarnistych Tovago
1 jabłko
1 banan
Pół ananasa
2 szt. kiwi
2 łyżki miodu
2 łyżki migdałów w słupkach
Liście mięty do dekoracji

Sposób przygotowania:
Jabłko pokrój w długie paseczki. Kiwi obierz i pokrój w ćwierć-plasterki. Banana obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Ananas obierz ze skórki i pokrój w kawałki. Wymieszaj owoce w miseczce i polej miodem. Posyp uprażonymi na suchej patelni migdałami w słupkach. Podawaj z błonnikowo-wieloziarnistymi chlebkami Tovago, udekorowane miętą.

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również