Sałatka owocowa to fantastyczny pomysł na deser lub przekąskę. Nie tylko szybko ją wykonasz, ale również będzie bardzo fajnie prezentowała się na stole, a dzieci ją uwielbiają!
W połaczeniu z lekkim i zdrowym pieczywem Tovago daje uczucie sytości na długo, tworząc pełnowartościowy posiłek, pełen witamin. Chlebki są bardzo wygodne. Po otwarciu przez długi czas zachowują chrupkość i swoje walory smakowe. Miej je zawsze pod ręką, w kuchni – gdy pojawią się niezapowiedziani goście albo nie będziesz mieć pomysłu na przekąskę, Tovago plus sałatka okaże się strzałem w 10! Chlebki Tovago sprawdzą się również podczas podróży, na wakacjach czy pikniku. Zawsze wygodnie, zawsze zdrowo... zawsze pysznie!
WIOSENNA SAŁATKA OWOCOWA Z CHLEBKAMI BŁONNIKOWYMI TOVAGO
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
4 kromki chlebków błonnikowo-wieloziarnistych Tovago
1 jabłko
1 banan
Pół ananasa
2 szt. kiwi
2 łyżki miodu
2 łyżki migdałów w słupkach
Liście mięty do dekoracji
Sposób przygotowania:
Jabłko pokrój w długie paseczki. Kiwi obierz i pokrój w ćwierć-plasterki. Banana obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Ananas obierz ze skórki i pokrój w kawałki. Wymieszaj owoce w miseczce i polej miodem. Posyp uprażonymi na suchej patelni migdałami w słupkach. Podawaj z błonnikowo-wieloziarnistymi chlebkami Tovago, udekorowane miętą.
Thermomix przepisy - szybkie i zdrowe gotowanie
Można jeść zdrowo i jednocześnie gotować szybko!