Sałatka z kozim serem i malinowym balsamico
Składniki:
200 g szpinaku sałatkowego „baby”
100 g rukoli
ulubiony mix sałat
200 g miękkiego sera koziego
50 g orzechów włoskich
Sos malinowy:
1 łyżka Konfitury Malina polka Herbapol
2 łyżki octu balsamicznego
1 ząbek czosnku
100 ml oleju z pestek winogron (może być ryżowy lub rzepakowy)
sól i pieprz
Przygotowanie:
Połącz wszystkie składniki sosu, zetrzyj do nich ząbek czosnku i dopraw do smaku solą i pieprzem. Liście sałaty umyj, osusz i wyłóż na półmisku. Na wierzchu ułóż kozi ser i przyprażone na suchej patelni orzechy. Przed podaniem polej sałatkę malinowym balsamico.
Thermomix przepisy - szybkie i zdrowe gotowanie
Można jeść zdrowo i jednocześnie gotować szybko!