Newsello.pl

Wiosenno-świąteczne inspiracje od marki Herbapol

Nowa pora roku to nie tylko przyroda budząca się do życia, ale także nadchodzące święta wielkanocne – czas gotowania i wypieków.
Wiosenno-świąteczne inspiracje od marki Herbapol
Wiosenno-świąteczne inspiracje od marki Herbapol

Sałatka z kozim serem i malinowym balsamico

Składniki:
200 g szpinaku sałatkowego „baby”
100 g rukoli
ulubiony mix sałat
200 g miękkiego sera koziego
50 g orzechów włoskich

Sos malinowy:
1 łyżka Konfitury Malina polka Herbapol
2 łyżki octu balsamicznego
1 ząbek czosnku
100 ml oleju z pestek winogron (może być ryżowy lub rzepakowy)
sól i pieprz

Przygotowanie:
Połącz wszystkie składniki sosu, zetrzyj do nich ząbek czosnku i dopraw do smaku solą i pieprzem. Liście sałaty umyj, osusz i wyłóż na półmisku. Na wierzchu ułóż kozi ser i przyprażone na suchej patelni orzechy. Przed podaniem polej sałatkę malinowym balsamico.

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również