Newsello.pl

Sposoby na udane grillowanie + przepis

Polacy kochają grillować. Pogoda sprzyja przyjęciom na świeżym powietrzu, na których nie może zabraknąć ulubionych przysmaków i dodatków, na przykład Ketchup Squadu Kotlina!
Sposoby na udanego grilla
Sposoby na udanego grilla

Każdy ma swój sprawdzony sposób na spędzanie wolnego czasu pod chmurką. Jedno jest pewne. Polacy uwielbiają imprezy plenerowe, podczas których króluje wspólne grillowanie. Gdy tylko robi się ciepło, spotykamy się na garden party na działkach, w przydomowych ogrodach, na miejskich plażach czy w parkach.  Przyrządzamy pyszne grillowe smakołyki, rozkoszujemy się słońcem i dobrym towarzystwem. Bo to właśnie odpowiedni squad gwarantuje udaną zabawę!

Na grilla najlepiej jest zaprosić najlepszy squad w Polsce – Ketchup Squad Kotlina, który marka powołała do życia w ramach nowej platformy komunikacyjnej! Ketchup Squad to grupa sześciu nieszablonowych i zabawnych superbohaterów. Tworzą ją: Pan Pomidor, Pani Pikantna, Pani Fit, Pan Pomysłowy, Pan Wysmakowany oraz Pan Entuzjazm. Członkowie Ketchup Squadu są pełni pozytywnej energii i poczucia humoru. Symbolizują najlepsze cechy ketchupów Kotlin: pyszny smak, najlepsze składniki oraz prawdziwą pasję tworzenia.

Dzięki nim każda impreza na świeżym powietrzu nabierze nie tylko charakteru, ale również smaku! Ponieważ Kotlin to smak nr 1 w Polsce*! Intensywnie pomidorowy, przygotowany z wysokiej jakości pomidorów to absolutny król każdej imprezy – nie tylko tej grillowej. Do wyboru mamy całą gamę różnorodnych wariantów smakowych! Osoby, które lubią delikatny, łagodny pomidorowy smak i dodatkowo dbają o sylwetkę mogą sięgnąć po ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii. Dzięki niemu można się cieszyć ulubionymi grillowymi przekąskami bez wyrzutów sumienia!  Z kolei fani intensywnych doznań smakowych z pewnością polubią piekielnie ostry ketchup Kotlin Extra Hot z Piekła Rodem. To jednak nie wszystko! Każdy wariant smakowy ketchupów Kotlin jest bez konserwantów, bez substancji wzmacniających smak i bezglutenowy. Wybierz swój ulubiony i grilluj jak szef!

Ketchup Squad Kotlin:

  • Ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii –  BEZmiar pomidorowości BEZ wyrzutów sumienia, butelka PET, 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Extra Hot z Piekła Rodem – BEZkompromisowo pikantny, BEZpruderyjnie ostry, butelka PET, 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Łagodny – BEZmiar pomidorowości i BEZkonkurencyjny smak – butelka PET, 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Pikantny – BEZwarunkowo uzależniający, BEZkarnie ostry – butelka PET, 450 g, ok. 4,20 zł
  • Ketchup Kotlin Premium Łagodny i Pikantny – BEZwstydnie kusi smakiem BEZ octu – szklana butelka 280 g, ok. 4,50 zł.

Przpis na Burgery drobiowe fit z botwinką


Składniki (6-8 porcji)

•    1 kg mięsa mielonego z kurczaka (ew. indyka) dobrej jakości, możemy też sami zmielić surowe piersi drobiowe
•    1 duży lub 2 mniejsze pęczki świeżej botwinki
•    5 ząbków czosnku
•    1 duża czerwona cebula
•    2–3 solidne łyżki musztardy francuskiej
•    1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny
•    1 łyżka soku z cytryny
•    1 jajko
•    2 łyżki otrąb owsianych
•    nasiona sezamu
•    sól, pieprz

Dodatki:

•    ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
•    bułki (np. na żytnim zakwasie)
•    sałata
•    zielone ogórki
•    czerwona cebula
•    koperek
•    ocet balsamiczny (2 łyżki)
•    miód (1 łyżka)
•    olej
•    dowolne warzywa na sałatkę, np. pomidory, rzodkiewki

Sposób przygotowania:

1.    Zmielone mięso przełóż do dużej miski. Czosnek obierz, drobno posiekaj i dodaj do mięsa.
2.    Odetnij od botwinki buraczki, obierz je. Całość umyj.
3.    Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na 1 łyżce oleju, na patelni. Dodaj pokrojone łodyżki botwinki wraz z częścią pokrojonych jej listków. Pozostałe liście zostaw do przygotowania kanapek. Wlej sok z cytryny, całość wymieszaj i duś ok. 1 minutę. Ostudź.
4.    Dodaj do mięsa jajko, musztardę, skórkę z cytryny, otręby i zawartość patelni. Dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku i odstaw na 15 minut (aby otręby napęczniały).
5.    Uformuj kotlety, następnie obsyp je sezamem. Przy pomocy silikonowego pędzelka posmaruj ruszt grilla olejem. Grilluj wraz z innymi warzywami na małym ogniu.
6.    W międzyczasie buraczki poprzekrawaj na połówki (lub ćwiartki, jeśli są duże). Dodaj do nich 2 łyżki octu balsamicznego i miód. Całość wymieszaj i grilluj wraz z pozostałym jedzeniem.
7.    Pod koniec grillowania możesz lekko opiec pieczywo.
8.    Ułóż kolejno na bułce warzywa i mięso, polej ketchupem.

 

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również