Newsello.pl

Przepisy z wykorzystaniem dżemów prozdrowotnych Łowicz

Marka Łowicz wprowadziła do swojej linii dżemów 100% z owoców z funkcją prozdrowotną dwa nowe, unikalne warianty – wspomagający procesy antyoksydacyjne 100% z owoców Pigwowiec z acerolą oraz wspierający witalność 100% z owoców Dereń z acerolą.
Jabłkowe racuchy z dżemem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą
Jabłkowe racuchy z dżemem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą

Połączenie roślin znanych z cennych dla zdrowia właściwości z acerolą sprawia, że oba produkty stanowią wartościowe źródło witaminy C. To kolejne propozycje marki, które nie tylko doskonale smakują, ale też zawierają składniki wspierające funkcje naszego organizmu.

Zadbaj o siebie z Łowiczem

Dla wszystkich, którzy starają się dbać o siebie każdego dnia marka Łowicz przygotowała 2 nowe smaki dżemów 100% z owoców prozdrowotnych – Pigwowiec i Dereń. Oba powstały na bazie roślin znanych i cenionych za swoje korzystne dla zdrowia właściwości, dzięki czemu każdy z nich wspomaga konkretną funkcję organizmu. 100% z owoców Dereń z acerolą wspiera witalność, czyli naszą energię i dobre samopoczucie, a 100% z owoców Pigwowiec z acerolą - procesy antyoksydacyjne, ułatwiając walkę z wolnymi rodnikami. Połączenie roślin znanych z dobroczynnych właściwości dla zdrowia z acerolą sprawia, że produkty są wartościowym źródłem witaminy C. Są zatem doskonałym uzupełnieniem rodziny dżemów 100% z owoców wspierających nasz organizm, w których znajdują się już: pomagający zachować odporność 100% z owoców Dzika Róża, wspomagający procesy obronne organizmu 100% z owoców Czarny Bez oraz wspierający prawidłową pracę układu pokarmowego 100% z owoców Rokitnik. Podobnie jak pozostałe produkty z tej linii, także Pigwowiec z acerolą i Dereń z acerolą zawierają tylko cukry naturalnie występujące w owocach. Wszystkie dżemy 100% z owoców prozdrowotne od Łowicza smakują doskonale. Wystarczy jedna lub dwie łyżki, aby cieszyć się ich pysznym smakiem i poczuć dobroczynną moc natury. Poniżej przedstawiamy przepisy z wykorzystaniem nowości od marki Łowicz.

Jabłkowe racuchy z dżemem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą

Składniki (16 sztuk):
• 2 kopiaste łyżeczki dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą
• 1,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej
• szklanka maślanki
• 2 jajka
• 2 małe, kwaśne jabłka
• 1/4 łyżeczki sody
dodatkowo:
• 6-8 łyżek dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą (po 2 na porcję)
• łyżeczka oleju kokosowego

Wykonanie:

Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę z sodą przesiewamy do miski. Dodajemy maślankę, jajka, starte jabłka i dżem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą. Dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, smażymy niewielkie placuszki. W momencie, gdy zauważymy bąbelki na ich powierzchni, przewracamy je na drugą stronę. Usmażone smarujemy dżemem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą i od razu podajemy.

Gruszki nadziewane dżemem Łowicz 100 % z owoców Pigwowiec z acerolą i serkiem mascarpone

Składniki (2 porcje):
• gruszki- 2 mniejsze szt.
• dżem Łowicz 100 % z owoców Pigwowiec z acerolą - 4 łyżeczki
• mascarpone- 200 g
• miód- 2 łyżki
• cynamon- 1 łyżeczka
• olej kokosowy- 1 łyżeczka

Wykonanie:

Gruszki przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne i posmarować olejem kokosowym. Patelnię grillową rozgrzać, umieścić gruszki i smażyć 4-5 minut, aż się ładnie zarumienią. W międzyczasie przygotować cynamonowy krem – z mascarpone wymieszanego z miodem i cynamonem. Gorące gruszki wyłożyć na talerz, a w miejsce wydrążonego gniazda nasiennego umieścić po łyżce kremu i dżemu Łowicz 100 % Pigwowiec z acerolą.

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również