Newsello.pl

Prozdrowotne dżemy Łowicz – nowe smaki!

Znana z produktów najwyższej jakości firma, prezentuje nowe warianty smakowe swojej specjalnej linii dżemów, które pozwalają cieszyć się zarówno smakiem jak i zdrowiem!
Prozdrowotne dżemy Łowicz – nowe smaki! [fot. ip]
Prozdrowotne dżemy Łowicz – nowe smaki! [fot. ip]

O nowych smakach dżemów Łowicz

Linia dżemów Łowicz 100% z owoców z funkcją prozdrowotną została rozszerzona o dwa nowe warianty. Pigwowiec z acerolą, wspomagający procesy antyoksydacyjne oraz Dereń z acerolą, wspierający witalność to unikalne smaki, które udowadniają, że dżem może działać korzystnie dla naszego organizmu i być pyszny. Dzięki dodatkowi aceroli oba produkty stanowią też wartościowe źródło witaminy C.

Rośliny znane z drogocennych właściwości dla zdrowia są od lat doceniane w produktach spożywczych. Warto odkrywać je na nowo i szukać dla nich kolejnych, pysznych zastosowań. Właśnie dlatego Łowicz wprowadził do swojej oferty dżemów 100% prozdrowotnych dwa nowe warianty – Pigwowiec z acerolą i Dereń z acerolą. Tym samym linia dżemów prozdrowotnych rozszerzyła się do pięciu wariantów – obok nowości znajdziemy wśród nich także Dziką Różę, Czarny Bez i Rokitnik.

Dżem 100% z owoców Dereń z acerolą działa korzystnie na naszą witalność, czyli energię i dobre samopoczucie, a 100% z owoców Pigwowiec z acerolą wspiera procesy antyoksydacyjne, ułatwiając walkę z wolnymi rodnikami. Połączenie obu tych roślin znanych z cennych dla zdrowia właściwości z acerolą sprawia, że nowości od Łowicza stanowią dodatkowo wartościowe źródło witaminy C.  Podobnie jak pozostałe produkty linii Łowicz 100% z owoców, nowe warianty zawierają tylko cukry naturalnie występujące w owocach.

Pigwa, nazywana „polską cytryną”, to twardy i kwaśny owoc – dlatego też nie nadaje się do jedzenia na surowo, ale doskonale za to sprawdza się w przetworach. Owoce pigwowca to źródło witaminy C oraz witamin z grupy B, a także substancji mineralnych, np. potasu, magnezu czy żelaza.

Dereń to roślina, której owoce są soczyste, ale również kwaśne w smaku, dlatego również najlepiej smakują w przetworach. Stanowią bogate źródło substancji mineralnych, przede wszystkim żelaza, ale też m.in. wapnia, miedzi czy cynku, a także witaminy C.

Acerola mimo niewielkich rozmiarów ma znaczącą, prozdrowotną moc. Słynie przede wszystkim ze swojej wysokiej zawartości witaminy C – wystarczą zaledwie 3 owoce, by pokryć całodzienne zapotrzebowanie człowieka na tę witaminę.

Szczegóły na temat dżemów

  • Cena sugerowana na półce: ok. 7 zł
  • Typ i wielkość opakowania jednostkowego: słoik 235 g
  • Typ i wielkość opakowania zbiorczego: 8 słoików w zgrzewce

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Przepis na makaron ze szparagami i pieczarkami [fot. Pixabay]

Przepis na makaron ze szparagami i pieczarkami

Kulinaria
poniedziałek, 21 maja 2018, 10:52
Wraz z wiosną, przyszły do nas różne sezonowe składniki. To świetna okazja, by nieco poeksperymentować w kuchni i spróbować nowych i wyjątkowych połączeń smaku!

Zobacz również

Przepis na fit gofry!
Kulinaria
piątek, 18 maja 2018, 16:36

Poznaj przepis na fit gofry!

Gofry z bitą śmietaną i dżemem nie są najlepszymi sprzymierzeńcami...