Newsello.pl

Przepis na wyjątkowego burgera ze specjalnym serem Cagliata od Hochland!

Diabeł tkwi w szczegółach a odpowiednio dobrany ser do naszego dania może całkowicie odmienić jego oblicze! Poznajcie Hochland BURGER & TOAST, dzięki któremu domowe grzanki i hamburgery będą smakować jak jeszcze nigdy przedtem!
Przepis na wyjątkowego burgera ze specjalnym serem Cagliata od Hochland! [fot. materiały prasowe /  Hochland]
Przepis na wyjątkowego burgera ze specjalnym serem Cagliata od Hochland! [fot. materiały prasowe / Hochland]

Hochland przygotował nową propozycję serów dla fanów burgerów i tostów! Teraz najlepsze w smaku dania możesz przygotować u siebie w domu. Ser w grubych plastrach Hochland BURGER & TOAST po stopieniu idealnie się ciągnie, nadając potrawom intensywny i oryginalny smak.

Serg do burgerów i tostów

Hochland Polska to ser stworzony do przyrządzenia m.in. tostów, grzanek, zapiekanek czy w końcu pysznych burgerów, które od miesięcy królują we wszystkich rankingach na najbardziej trendy dania. Dobry burger nigdy nie wyjdzie z mody, a Hochland proponuje najwyższej jakości, praktyczne rozwiązanie dla wszystkich, którzy uwielbiają ciągnący się, pełen smaku i aromatu ser w daniach na gorąco.

Ser gruby w plastrach Hochland BURGER & TOAST to specjalny gatunek sera – Cagliata, w formie grubych plastrów. Pod wpływem temperatury topi się, a jednocześnie pozostaje ciągnący, aromatyczny i znakomity w smaku, czyli taki, jaki powinien być idealny ser podawany na ciepło!

Nowy ser Hochland powstał z myślą o wszystkich, którzy przygotowują posiłki w domu, jednocześnie oczekując doskonałej jakości produktów oraz wygodnych i szybkich rozwiązań w atrakcyjnej formie. Zgodnie z trendem, na nowo odkrywamy przyjemność płynącą z gotowania w domu, a wspólne przyrządzanie posiłków z rodziną czy znajomymi to przede wszystkim miła forma spędzania wolnego czasu.

Znakomity, oryginalny smak i uwielbiany przez wszystkich efekt ciągnącego się sera – to główny atut nowego sera żółtego Hochland. Ponadto jest to ser bez konserwantów i powstaje wyłącznie z polskiego mleka, które pochodzi od krów karmionych paszą niemodyfikowaną genetycznie.

Z tym serem przygotujesz domowe, zdrowe i przepyszne przekąski – już dziś wypróbuj specjalny przepis na burgera z pikantną salsą warzywną i serem Hochland! Ten przepis z pewnością zaostrzy Twój apetyt na soczyste danie.

Rekomendowana cena detaliczna sera Hochland BURGER & TOAST wynosi 4,69 PLN za opakowanie jednostkowe 135 g.

Przepis na burger wołowy z pikantną sosem i serem

Składniki na burgera:

  • 2 bułki do hamburgerów;
  • ser BURGER & TOAST Hochland;
  • 300 g mielonej wołowiny (z antrykotu, rostbefu lub łopatki);
  • sól morska;
  • świeżo mielony pieprz;
  • odrobina mąki;
  • tłuszcz do smażenia (olej ryżowy);
  • kilka listków ulubionej sałaty (opcjonalnie).

Składniki na sos:

  • 1 średniej wielkości pomidor;
  • 1/2 małej cukinii;
  • 1/2 małej papryki żółtej;
  • 1 mała szalotka;
  • 1 mała papryczka chili;
  • sok z 1/4 cytryny lub 1/2 limonki;
  • odrobina oliwy;
  • łyżeczka musztardy dijon;
  • sól i pieprz do smaku;
  • posiekane zioła np. szczypiorek, kolendra, natka pietruszki, do smaku.

Sposób przygotowania

Sos: pomidora, cukinię i żółtą paprykę pokroić w małą kostkę (z pomidora usunąć gniazda nasienne). Szalotkę i chili drobno posiekać, dodać z resztą składników do warzyw, wymieszać i odstawić.

Burgery: Z mięsa uformować dwa burgery (niezbyt wysokie i dość duże, z lekkim wgłębieniem na środku – burgery skurczą się podczas smażenia), oprószyć solą, pieprzem i mąką. Na gorącej żeliwnej patelni rozgrzać mocno olej, smażyć burgery około 2,5 minuty z każdej strony, ale obracając je co 30 sekund. W ostatnich sekundach przykryć burgera plastrem Hochland BURGER & TOAST. Wyłączyć ogień, nakryć przykrywką i poczekać do momentu, aż ser ładnie się roztopi. Zdjąć z patelni.

Bułkę przekroić na pół, spód wyłożyć sałatą, na niej ułożyć burgera z serem, a na nim porządną porcję salsy. Przykryć wierzchem bułki. Przed podaniem, można ją też delikatnie podpiec w piekarniku lub na patelni

Smacznego!

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również