Hochland przygotował nową propozycję serów dla fanów burgerów i tostów! Teraz najlepsze w smaku dania możesz przygotować u siebie w domu. Ser w grubych plastrach Hochland BURGER & TOAST po stopieniu idealnie się ciągnie, nadając potrawom intensywny i oryginalny smak.
Serg do burgerów i tostów
Hochland Polska to ser stworzony do przyrządzenia m.in. tostów, grzanek, zapiekanek czy w końcu pysznych burgerów, które od miesięcy królują we wszystkich rankingach na najbardziej trendy dania. Dobry burger nigdy nie wyjdzie z mody, a Hochland proponuje najwyższej jakości, praktyczne rozwiązanie dla wszystkich, którzy uwielbiają ciągnący się, pełen smaku i aromatu ser w daniach na gorąco.
Ser gruby w plastrach Hochland BURGER & TOAST to specjalny gatunek sera – Cagliata, w formie grubych plastrów. Pod wpływem temperatury topi się, a jednocześnie pozostaje ciągnący, aromatyczny i znakomity w smaku, czyli taki, jaki powinien być idealny ser podawany na ciepło!
Nowy ser Hochland powstał z myślą o wszystkich, którzy przygotowują posiłki w domu, jednocześnie oczekując doskonałej jakości produktów oraz wygodnych i szybkich rozwiązań w atrakcyjnej formie. Zgodnie z trendem, na nowo odkrywamy przyjemność płynącą z gotowania w domu, a wspólne przyrządzanie posiłków z rodziną czy znajomymi to przede wszystkim miła forma spędzania wolnego czasu.
Znakomity, oryginalny smak i uwielbiany przez wszystkich efekt ciągnącego się sera – to główny atut nowego sera żółtego Hochland. Ponadto jest to ser bez konserwantów i powstaje wyłącznie z polskiego mleka, które pochodzi od krów karmionych paszą niemodyfikowaną genetycznie.
Z tym serem przygotujesz domowe, zdrowe i przepyszne przekąski – już dziś wypróbuj specjalny przepis na burgera z pikantną salsą warzywną i serem Hochland! Ten przepis z pewnością zaostrzy Twój apetyt na soczyste danie.
Rekomendowana cena detaliczna sera Hochland BURGER & TOAST wynosi 4,69 PLN za opakowanie jednostkowe 135 g.
Przepis na burger wołowy z pikantną sosem i serem
Składniki na burgera:
- 2 bułki do hamburgerów;
- ser BURGER & TOAST Hochland;
- 300 g mielonej wołowiny (z antrykotu, rostbefu lub łopatki);
- sól morska;
- świeżo mielony pieprz;
- odrobina mąki;
- tłuszcz do smażenia (olej ryżowy);
- kilka listków ulubionej sałaty (opcjonalnie).
Składniki na sos:
- 1 średniej wielkości pomidor;
- 1/2 małej cukinii;
- 1/2 małej papryki żółtej;
- 1 mała szalotka;
- 1 mała papryczka chili;
- sok z 1/4 cytryny lub 1/2 limonki;
- odrobina oliwy;
- łyżeczka musztardy dijon;
- sól i pieprz do smaku;
- posiekane zioła np. szczypiorek, kolendra, natka pietruszki, do smaku.
Sposób przygotowania
Sos: pomidora, cukinię i żółtą paprykę pokroić w małą kostkę (z pomidora usunąć gniazda nasienne). Szalotkę i chili drobno posiekać, dodać z resztą składników do warzyw, wymieszać i odstawić.
Burgery: Z mięsa uformować dwa burgery (niezbyt wysokie i dość duże, z lekkim wgłębieniem na środku – burgery skurczą się podczas smażenia), oprószyć solą, pieprzem i mąką. Na gorącej żeliwnej patelni rozgrzać mocno olej, smażyć burgery około 2,5 minuty z każdej strony, ale obracając je co 30 sekund. W ostatnich sekundach przykryć burgera plastrem Hochland BURGER & TOAST. Wyłączyć ogień, nakryć przykrywką i poczekać do momentu, aż ser ładnie się roztopi. Zdjąć z patelni.
Bułkę przekroić na pół, spód wyłożyć sałatą, na niej ułożyć burgera z serem, a na nim porządną porcję salsy. Przykryć wierzchem bułki. Przed podaniem, można ją też delikatnie podpiec w piekarniku lub na patelni
Smacznego!