Newsello.pl

Przepis na tosty z ciągnącym się serem oraz ciekawymi dodatkami!

Jeżeli potrzebujesz szybkiej przekąski, która zadowoli każdego, to naturalnym wyborem będą grzanki z serem! Dowiedz się, jak wybrać odpowiedni ser do tostów i poznaj ciekawy przepis, który zaskoczy i zachwyci Twoje podniebienie!
Przepis na tosty z ciągnącym się serem oraz ciekawymi dodatkami! [fot. materiały prasowe / Hochland]
Przepis na tosty z ciągnącym się serem oraz ciekawymi dodatkami! [fot. materiały prasowe / Hochland]

Popularna na całym świecie przekąska, czyli tosty, to kulinarny ratunek, gdy tylko mamy ochotę na małe co nieco. Szybkie i łatwe do przygotowania, obowiązkowo z ciągnącym się żółtym serem – świetnie smakują o każdej porze dnia. Z Hochland przyrządzisz je w zupełnie nowej odsłonie: z figami, szpinakiem i aromatycznym serem doskonałym do wszelkich dań na ciepło. Koniecznie spróbujcie ich w tej wersji!

Klasyczne zapiekane kanapki z serem żółtym i ketchupem próbował chyba każdy. Oczywiście prawdziwe tosty nie mogą się obyć bez ciągnącego, bogatego w smaku sera – to podstawa tej przekąski! W ich przygotowaniu idealnie sprawdzi się ser Hochland BURGER & TOAST w formie grubych plastrów, który pod wpływem temperatury idealnie się topi, a jednocześnie nadal pozostaje ciągnący i pyszny. Do tego chrupiące pieczywo i… ulubione dodatki!

Tym razem, pragniemy polecić tosty ze zdrowym szpinakiem i słodkimi figami… zaskoczeni? Takie połączenie to z pewnością nowość, ale jeżeli raz ich spróbujecie, to na pewno się do nich przekonacie!

Tosty z serem, figami i szpinakiem

Składniki:

  • 4 kromki białego chleba;
  • ser Hochland BURGER & TOAST;
  • 2 figi;
  • 2 łyżki miodu;
  • garść szpinaku;
  • łyżeczka masła;

Sposób przygotowania:

  1. Szpinak podsmażamy na maśle tak, aby zrobił się lekko miękki, po czym go odstawiamy.
  2. Figi kroimy w plasterki i układamy na patelni, a następnie polewamy je miodem i smażymy na małym ogniu, aż się skarmelizują.
  3. Kromki chleba kroimy na pół. Na 4 połówkach układamy plastry sera BURGER & TOAST, szpinak i figi.
  4. Przykrywamy kromki z dodatkami pozostałymi połówkami.
  5. Tak przygotowane kanapki grillujemy z obu stron na patelni grillowej lub w opiekaczu do momentu aż ser ładnie się roztopi. Gotowe!

Smacznego!

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Makarony Lubella

Makarony Lubella – najlepsze ze zboża

Kulinaria
wtorek, 09 października 2018, 14:09
Trwa kolejna odsłona telewizyjnej kampanii prezentującej "Najlepsze ze zboża". Spot przedstawia makarony Lubella, które towarzyszą nam o każdej porze dnia.

Zobacz również