Newsello.pl

Przepis na pudding kokosowy - spróbuj lekkiej, zmysłowej przyjemności!

Nieustannie napotykamy na swojej drodze liczne wakacyjne budki kuszące pysznościami. Czy musimy odmawiać sobie przyjemności? Odpowiedź jest prosta: oczywiście, że nie!
Czekodżem Łowicz
Czekodżem Łowicz

Każda z nas powinna znaleźć moment tylko dla siebie, chwilę poświęconą na relaks i pobudzenie zmysłów… na przykład zmysłu smaku! Lubimy sięgać po pyszne przekąski, które rozpieszczają nasze podniebienie. Idealny będzie na przykład lekki pudding kokosowy z tapioki z dodatkiem Czekodżemu Truskawka z Belgijską Czekoladą od Łowicza, który stanie się przepysznym ukoronowaniem wakacyjnych chwil.

Czekodżemy Łowicza to znakomita propozycja dla wszystkich, którzy lubią sprawiać sobie kulinarne przyjemności. To innowacja jakiej jeszcze nie było! W każdym słoiczku odkryjemy podwójną porcję smakowitego połączenia. Idealnie dobrane proporcje rozpływającej się w ustach, belgijskiej mlecznej czekolady z ulubionymi owocami: truskawką, wiśnią, śliwką i brzoskwinią to prawdziwa uczta dla zmysłów! Czekodżemy od Łowicza rozpieszczą bowiem nasz zmysł smaku, a dzięki połączeniu czekolady z kawałkami owoców na podniebieniu poczujemy aksamitny dotyk jedynej w swoim rodzaju przyjemności.
 
Możemy się jej oddawać codziennie, o każdej porze, gdy tylko najdzie nas ochota na coś pysznego.  Wszystkie cztery produkty: Czekodżem Truskawka, Wiśnia, Śliwka, Brzoskwinia z Belgijską Czekoladą – będą znakomitym dodatkiem do lekkich, letnich deserów takich jak na przykład pudding z tapioki, z nasion chia czy jako zwieńczenie jogurtowych lodów.
Łowicz, czekodżem, 250g, cena około 7 zł.

Łowicz, czekodżem, 250g, cena około 7 zł.

Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem Łowicz

Składniki (3-6 porcji):
mleko kokosowe - 400 ml
woda - 200 ml
truskawki - 200 g
tapioka - 60 g
cukier - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 1 łyżka
czekodżem Łowicz Truskawka z Belgijską Czekoladą - 1 słoik

Wykonanie: 
Tapiokę wymieszać z mleczkiem kokosowym, wodą oraz cukrem i moczyć przez około 30 minut. Namoczoną tapiokę gotować na bardzo małym ogniu- często mieszając- do miękkości, około 50 minut (czas dotyczy dużych kulek, mniejsze kulki tapioki gotują się o połowę krócej), aż ziarna staną się przeźroczyste, a następnie ostudzić. W międzyczasie truskawki pokroić na małe kawałki. Na dno pucharka wylewać kolejno warstwy czekodżemu, tapioki, truskawek, tapioki. Na wierzch dodać dwie łyżeczki czekodżemu.

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również