Newsello.pl

Czekodżemy Łowicz - smakowita rozkosz w czterech smakach!

Marka Łowicz stworzyła innowację, która zachwyca. Dostępne są już czekodżemy Łowicz w aż czterech ulubionych smakach - to połączenie belgijskiej mlecznej czekolady z kawałkami ulubionych owoców: truskawki, wiśni, śliwki i brzoskwini.
Czekodżemy Łowicz - smakowita rozkosz w czterech smakach!
Czekodżemy Łowicz - smakowita rozkosz w czterech smakach!

W ten sposób, w każdym słoiczku Łowicz zamknął dla nas podwójną porcję smakowitej rozkoszy, a każda łyżeczka jednego z czekodżemów to zaproszenie do krainy zmysłooowej przyjemmmności!

Zasługujesz na samo najlepsze

Chwile, kiedy zapominamy się, zatracamy w doznaniach i odczuwamy wyjątkową przyjemność są bardzo intensywne. Dzięki temu pamiętamy je doskonale, ale też tęsknimy za nimi i chcemy przeżywać je jak najczęściej. Dotyk pierwszych promieni słońca na twarzy, widok zapierającego dech w piersi krajobrazu, słuchanie ukochanej piosenki. Wreszcie smak ulubionego owocu lub kawałka czekolady na podniebieniu – takie momenty karmią nasze zmysły. A my to uwielbiamy! Jednocześnie pragniemy być zaskakiwane – chcemy wąchać nowe zapachy, oglądać nowe widoki i próbować wciąż nowych smaków. Dlatego chętnie szukamy okazji do tego, by odkrywać kolejne, przyjemne doznania. Nie chcemy wybierać, ponieważ najwspanialsze są te, które pobudzają kilka zmysłów jednocześnie. Takie rozpieszczanie się lubimy najbardziej! Dostarcza nam bowiem radości, dzięki której zyskujemy pozytywne nastawienie, szeroki uśmiech i rozmarzone spojrzenie. Spełnianie zachcianek słusznie więc traktujemy jako wyraz troski o swoje samopoczucie i dobry humor. Po prostu zasługujemy na samo najlepsze!

Rozpieść swoje zmysły z Łowiczem

Na pewno zatem z dużą przyjemnością sięgniemy po nowe, przepyszne czekodżemy od Łowicza. To innowacja, jakiej jeszcze nie było! W każdym słoiczku odkryjemy podwójną porcję smakowitego połączenia. Idealnie dobrane proporcje rozpływającej się w ustach, belgijskiej mlecznej czekolady z ulubionymi owocami: truskawką, wiśnią, śliwką i brzoskwinią to prawdziwa uczta dla zmysłów! Eleganckie opakowanie przyciąga wzrok, a po otwarciu słoiczka od razu poczujemy zniewalający czekoladowo-owocowy zapach. A to zaledwie preludium do prawdziwej przyjemności! Czekodżemy od Łowicza rozpieszczą bowiem nasz zmysł smaku, a dzięki połączeniu czekolady z kawałkami owoców na podniebieniu poczujemy aksamitny dotyk jedynej w swoim rodzaju przyjemności. Możemy się jej oddawać codziennie, o każdej porze. Wszystkie cztery produkty: Czekodżem Truskawka, Wiśnia, Śliwka, Brzoskwinia z Belgijską Czekoladą – są znakomitym dodatkiem do chrupiących bułeczek, croissantów lub bagietek na wyjątkowe śniadanie, puszystych naleśników lub placuszków, ale również wykwintnych deserów czy nawet wymyślnych dań. Doskonale również smakują jedzone prosto ze słoiczka.

Oto przepisy z ich wykorzystaniem:

Tarta z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem Łowicz

Składniki:
• 100 g mąki pszennej
• 50 g mąki krupczatki
• 100 g masła
• 1 żółtko
• 1 łyżka śmietany
• 1 słoiczek czekodżemu Łowicz Brzoskwinia z belgijską czekoladą
• 250 g ricotty
• 1 jajko
• 1 duża brzoskwinia
Wykonanie:
Obie mąki przesiej, po czym posiekaj je z masłem. Dodaj żółtko i śmietanę i zagnieć na gładkie ciasto. Włóż je do lodówki na 30 minut. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Ricottę zmiksuj z jajkiem. Brzoskwinię umyj, pozbądź się pestki i pokrój owoc w półplasterki. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2-3 mm. Na środek nałóż ricottę, a na nią czekodżem Łowicz Brzoskwinia z belgijską czekoladą, zostawiając wolny ok. 1 cm margines ciasta, który później zawiń do środka. Na części nadzienia ułóż plasterki brzoskwini. Przełóż tartę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 40 minut w 180 stopniach. Przed podaniem udekoruj listkami świeżej mięty.

Pudding z chałki z migdałami, truskawkami i czekodżemem Łowicz

Składniki (4 porcje):
• 200 g czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą
• 1 czerstwa chałka
• 2 jajka
• 120 ml mleka
• 2 łyżki jogurtu
• 2-3 truskawki
• 2 łyżki płatków migdałów
Wykonanie:
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Chałkę pokrój na kromki o grubości ok. 1 cm. Jajka roztrzep z mlekiem i jogurtem. Każdą kromkę obtocz w jajecznej mieszance, po czym na każdej rozsmaruj łyżeczkę czekodżemu Łowicz Truskawka z belgijską czekoladą. W jednej dużej formie do pieczenia (26 cm średnicy) lub w 4 małych (8-10 cm średnicy), ułóż namoczone i posmarowane czekodżemem kromki. Posyp je płatkami migdałów i dodaj truskawki pokrojone w mniejsze kawałki. Zapiekaj ok. 20 minut w 180 stopniach. Podawaj na ciepło.

Miętowa panna cotta z czekodżemem Łowicz

Składniki (4 porcje):
• 1 słoiczek czekodżemu Łowicz Śliwka z Belgijską Czekoladą
• 500 ml śmietanki 30%
• 100 ml mleka
• 3 łyżeczki żelatyny
• 2 łyżeczki cukru trzcinowego
• 2 łyżeczki suszonej mięty
• szczypta chlorelli do zabarwienia musu
• liście mięty do ozdoby
Wykonanie:
Śmietankę oraz mleko przelej do garnuszka, wsyp cukier, suszoną miętę, chlorellę i, mieszając, mocno podgrzej (ale nie do zagotowania). Zdejmij garnuszek z ognia. Do ciepłego płynu wsyp żelatynę i dokładnie wymieszaj, aż się rozpuści. Zostaw do ostudzenia i lekkiego stężenia. Na dno pucharka wykładaj na przemian porcję miętowej kremówki i czekodżemu. Wstaw do lodówki na 2 godziny, a najlepiej do całkowitego stężenia. Przed podaniem ozdób listkami świeżej mięty.

Brownie z kokosową nutą i czekodżemem Łowicz

Składniki (blaszka 20x20 cm):
• 1 słoik czekodżemu Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą + 3 łyżki do posmarowania ciasta
• 120 g oleju kokosowego nierafinowanego
• 50 g cukru kokosowego
• 50 g mąki kokosowej
• 3 jajka
• 1/3 szklanki kakao
• szczypta soli
Wykonanie:
Kakao z olejem kokosowym umieść w garnuszku, podgrzej i mieszaj do całkowitego roztopienia, a następnie przelej do miski. Do miski przełóż czekodżem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą. Czekoladową mieszankę przelej do miski z czekodżemem, wsyp cukier oraz mąkę, wbij jajka i wymieszaj - najlepiej rózgą, aż składniki się połączą. Ciasto wylej na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Piecz ok. 22-25 min., a najlepiej do suchego patyczka. Po wystygnięciu wierzch posmaruj czekodżemem Łowicz Wiśnia z belgijską czekoladą.

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również