Serwujemy sałatkę
Jeżeli mielibyśmy ochotę dodatkowo wzbogacić nasze menu, powinniśmy sięgnąć po sery. Same w sobie smakować będą wyśmienicie po lekkim zgrillowaniu, a z dodatkiem warzyw, takich jak kolorowe papryki, pomidory czy ogórki, doskonale sprawdzą się w naszej sałatce:
Sałatka grecka z serem Halloumi
Składniki:
1 opak. sera halloumi
1 opak. Sosu sałatkowego koperkowo - ziołowego Knorr
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryka żółta
10 pomidorków malinowych
1 cebula czerwona
1 opak. oliwek czarnych
ogórek
1 łyżka oregano
4 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Pokrojony w plastry ser podsmaż na patelni grillowej bez tłuszczu do momentu, w którym pojawią się na nim brązowe paski z każdej ze stron.
- Papryki po umyciu i usunięciu z nich gniazd nasiennych pokrój w drobną kostkę o boku o szerokości 1 cm. Podobnie przygotuj ogórek.
- Cebulę pokrój na pierścienie, natomiast pomidorki na połówki.
- Sos sałatkowy koperkowo – ziołowego Knorr wymieszaj z wodą i oliwą. Z tym dodatkiem, sałatka nabierze właściwego smaku i aromatu.
- Warzywa przełóż do miski i wymieszaj z przygotowanym wcześniej sosem.
- Na wierzch połóż plasterki podpieczonego sera halloumi, krążki z czerwonej cebuli, następnie posyp wierzch oregano.
Smacznego grillowania!
Thermomix przepisy - szybkie i zdrowe gotowanie
Można jeść zdrowo i jednocześnie gotować szybko!