Newsello.pl

Pożegnanie sezonu grillowego - poznaj najlepsze przepisy!

Zimne wieczory, coraz krótsze dni - zakończenie lata nadchodzi nieubłaganie. Z tej okazji warto urządzić pożegnanie sezonu grillowego w gronie najbliższych i zaserwować im najlepsze dania z rusztu.
Zakończenie sezonu grillowego
Zakończenie sezonu grillowego

Serwujemy sałatkę
Jeżeli mielibyśmy ochotę dodatkowo wzbogacić nasze menu, powinniśmy sięgnąć po sery. Same w sobie smakować będą wyśmienicie po lekkim zgrillowaniu, a z dodatkiem warzyw, takich jak kolorowe papryki, pomidory czy ogórki, doskonale sprawdzą się w naszej sałatce:

Sałatka grecka z serem Halloumi

Składniki:
1 opak. sera halloumi
1 opak. Sosu sałatkowego koperkowo - ziołowego Knorr
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryka żółta
10 pomidorków malinowych
1 cebula czerwona
1 opak. oliwek czarnych
ogórek
1 łyżka oregano
4 łyżki oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:
- Pokrojony w plastry ser podsmaż na patelni grillowej bez tłuszczu do momentu, w którym pojawią się na nim brązowe paski z każdej ze stron.
- Papryki po umyciu i usunięciu z nich gniazd nasiennych pokrój w drobną kostkę o boku o szerokości 1 cm. Podobnie przygotuj ogórek.
- Cebulę pokrój na pierścienie, natomiast pomidorki na połówki.
- Sos sałatkowy koperkowo – ziołowego Knorr wymieszaj z wodą i oliwą. Z tym dodatkiem, sałatka nabierze właściwego smaku i aromatu.
- Warzywa przełóż do miski i wymieszaj z przygotowanym wcześniej sosem.
- Na wierzch połóż plasterki podpieczonego sera halloumi, krążki z czerwonej cebuli, następnie posyp wierzch oregano.

Smacznego grillowania!

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również