Newsello.pl

Deser kokosowo-truskawkowy z tapioką i czekodżemem Łowicz!

Nie masz czasu aby przygotować skomplikowane ciasta i desery? To nie problem! Wystarczy sięgnąć po odpowiedni, prosty przepis na deser, by cieszyć się szybko przygotowaną, pyszną słodkością!
Deser kokosowo-truskawkowy z tapioką i czekodżemem Łowicz! [fot. materiały prasowe / Łowicz]
Deser kokosowo-truskawkowy z tapioką i czekodżemem Łowicz! [fot. materiały prasowe / Łowicz]

Ładny, szybki deser

Szukacie pomysłu na efektowny deser, który zachwyci wszystkich gości? Oto wyjątkowe połączenie kokosa i truskawki, otulone pysznym czekodżemem od Łowicza, które nie tylko świetnie się prezentuje, ale też i świetnie smakuje!

Podpowiadamy, jak przygotować te słodkości w domowym zaciszu. Jedno jest pewne, ten przepis nie tylko wygląda, ale i smakuje doskonale, dlatego z pewnością nie tylko podbije kubki smakowe największych amatorów czekolady i owoców, ale też i świetnie nada się na rodzinne przyjęcie!

Przepis na deser

Składniki: (3-6 porcji)

  • mleko kokosowe- 400 ml;
  • woda – 200 ml;
  • truskawki – 200 g;
  • tapioka – 60 g;
  • cukier – 1 łyżeczka;
  • sok z cytryny – 1 łyżka;
  • czekodżem Łowicz Truskawka z Belgijską Czekoladą – 1 słoik.

Wykonanie:

Tapiokę należy wymieszać z mleczkiem kokosowym, wodą oraz cukrem, a następnie moczyć przez około 30 minut. Namoczoną tapiokę gotujemy na bardzo małym ogniu, do miękkości, około 50 minut nie zapominając o częstym mieszaniu!(czas dotyczy dużych kulek, mniejsze kulki tapioki gotują się o połowę krócej). Gdy ziarna staną się przezroczyste, powinniśmy je ostudzić.

W międzyczasie truskawki kroimy na małe kawałki. Na dno pucharka wylewamy po kolei warstwy czekodżemu, a następnie tapioki, truskawek i jeszcze raz tapioki. Na wierzch dodajemy jeszcze dwie łyżeczki czekodżemu. Gotowe!

Smacznego!

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Makarony Lubella

Makarony Lubella – najlepsze ze zboża

Kulinaria
wtorek, 09 października 2018, 14:09
Trwa kolejna odsłona telewizyjnej kampanii prezentującej "Najlepsze ze zboża". Spot przedstawia makarony Lubella, które towarzyszą nam o każdej porze dnia.

Zobacz również