Newsello.pl

BioFresh – perfekcyjny klimat dla wyjątkowo długiej świeżości

Technologia BioFresh firmy Liebherr gwarantuje perfekcyjny klimat dla przechowywanych produktów – idealną temperaturę i wilgotność powietrza, w którym owoce i warzywa, mięso i ryby, a także nabiał zachowują świeżość i smak.
Liebherr
Liebherr

Dzięki tej innowacyjnej technologii utrzymującej wyjątkową świeżość na dłużej żywność nie jest marnowana oraz mamy gwarancję, że przechowywane produkty zachowają aromat i smak przez długi czas.

Firma Liebherr to ekspert w dziedzinie chłodnictwa – oferujący najwyższej klasy innowacyjne rozwiązania, wyznaczający kierunki rozwoju tego segmentu urządzeń. Zaprojektowana i opatentowana przez Liebherr innowacyjna technologia BioFresh gwarantuje, że temperatura w strefie szuflad utrzymywana będzie zawsze na poziomie nieco powyżej 0 °C. Dodatkowo w każdej szufladzie chłodziarki, wyposażonej w technologię BioFresh, możliwe jest dowolne ustawienie poziomu wilgotności powietrza i dopasowanie jej do potrzeb przechowywanych produktów. Wybierając wysoką wilgotność, idealną np. dla marchewki czy groszku lub ciasta ze śliwkami, stworzymy klimat HydroSafe. W tym samym czasie, w drugiej szufladzie możliwe jest ustawienie niskiej wilgotności powietrza DrySafe, tworzącej idealny klimat dla mięsa oraz ryb. W wybranych modelach Liebherr, m.in. SBSes 7165 dostępna jest również technologia BioFresh Plus, która zapewnia jeszcze większą elastyczność wyboru klimatu. Strefa ta wyposażona została w niezależny system pozwalający na ustawienie temperatury w zakresie od -2 °C (idealny klimat dla ryb i owoców morza) do +6 °C (idealny klimat np. dla owoców tropikalnych).

Właściwe przechowywanie żywności jest niezwykle ważne przede wszystkim dla naszego zdrowia. W trosce o nie, a także ze względu na problem marnowania żywności, warto wprowadzić w życie zasady dobrego klimatu dla produktów spożywczych proponowane przez firmę Liebherr. Dzięki nim można lepiej zaplanować zakupy, przyrządzić pełnowartościowe potrawy, a także bez obaw przygotować wspaniałe dania dzień a nawet dwa wcześniej. Technologia BioFresh pozwala, bowiem na zachowanie walorów odżywczych produktów na dłużej i pełne wykorzystanie naszych zapasów.

Zaplanujmy zatem prawidłowe wykonanie poszczególnych czynności i wykorzystajmy przy tym innowacje zastosowane w chłodziarko-zamrażarkach Liebherr, aby mieć pewność, że przechowywana w nich żywność będzie smaczna, świeża i wartościowa. Technologia BioFresh to tylko jedna z wielu, wybranych z oferty eksperta w dziedzinie chłodnictwa. Tym razem jej twórca wychodzi z propozycją niebanalnych przekąsek skomponowanych z polskich, sezonowych owoców. Potrawy po przygotowaniu i przechowaniu w chłodziarko-zamrażarce Liebherr, nawet przez kilka dni, będą idealnie nadawać się na drugie śniadanie lub słodki podwieczorek dla każdego członka rodziny.

Przepis na pancakes z musem gruszkowym i płatkami migdałów
Składniki:
Pancakes:
•    1 i ¼ szklanki mąki pszennej
•    1 jajko
•    1 i ¼ szklanki maślanki
•    ¼ szklanki cukru pudru
•    1 opakowanie cukru waniliowego
•    2 łyżeczki proszku do pieczenia
•    oliwa do smażenia
•    garść migdałowych płatków
Mus:
•    2 gruszki
•    szczypta mielonego cynamonu
•    łyżeczka klarowanego masła (może być zwykłe)
•    łyżka brązowego cukru

Jeśli masz już przygotowane wszystkie produkty to reszta jest kwestią paru minut. Wszystkie składniki należy ze sobą połączyć i dokładnie wymieszać – a najlepiej zmiksować – do uzyskania jednolitej masy. Podane proporcje pozwolą na uzyskanie ciasta, które będzie lejące się, ale całkiem gęste – pamiętajmy, że ciasto musi być zdecydowanie gęstsze niż naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni, na bardzo niewielkiej ilości oliwy należy smażyć pojedynczo nieduże placuszki. Pancakes smażymy ok. 2 minuty z każdej strony, tak, aby się przyrumieniły. Jeśli zobaczysz, że na powierzchni zaczynają tworzyć się dziurki, czas sprawdzić jak się miewa druga strona placuszka. Przygotowanie musu: owoce kroimy na małe kawałki, w drobną kostkę. W rondelku rozgrzewamy klarowane masło i wrzucamy owoce do środka. Powinniśmy je smażyć na dość dużym ogniu pamiętając o intensywnym mieszaniu przez cały czas. Kiedy owoce lekko zmiękną, posypujemy je cynamonem i brązowym cukrem, nadal mieszając. Mus jest gotowy, kiedy całość zacznie się lekko rozpływać. Wystarczy teraz rozsmarować porcję musu na placuszkach, a całość posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.

Placek ze śliwkami
•    Składniki:
•    200 g masła pokrojonego na małe kawałki
•    200 g cukru
•    1 duże opakowanie cukru waniliowego
•    3 jajka
•    200 g mąki pszennej i 50 g mąki ziemniaczanej
•    1 łyżka proszku do pieczenia
•    80 g mleka
•    tyle śliwek ile zdołamy zmieścić na jednym placku
•    cukier puder do posypania

Masło roztapiamy na małym ogniu i odstawiamy. Całe jajka (żółtka i białka) ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, po czym dodajemy obydwie mąki, proszek do pieczenia i mleko. Wszystko mieszamy na gładką masę – pod koniec mieszania powoli dodajemy roztopione masło.
Masę przelewamy do tortownicy (ok. 24 cm średnicy) – natłuszczonej i wysypanej bułką tartą, po czym układamy na wierzchu pokrojone na połówki i pozbawione pestek śliwki. Pieczemy placek około 40 minut, w piekarniku rozgrzanym do 180°’C. Po ostygnięciu całość można posypać cukrem pudrem.

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również