Stare powiedzenie mówi, że wykończeniówka wykańcza. Urządzenie mieszkania często drenuje nie tylko kieszeń, ale także nerwy. Jest sposób by tego uniknąć.
Surowa ryba, marynowana japońska rzodkiew i imbir, sezam, chrzan wasabi oraz oczywiście specyficzny, kleisty ryż oraz wodorosty nori. Jakie wartości odżywcze mają najpopularniejsze składniki sushi?
Przełom lutego i marca to ciężka przeprawa dla organizmu. Choć dni staja się coraz dłuższe, to pogodowe anomalia potrafią mocno namieszać w naszej odporności.
O zdrowotnych zaletach ryb nie trzeba nikogo przekonywać. O ich kulinarnych walorach również. Sposobów na przyrządzenie rybiego mięsa jest wiele, ale zanim zabierzemy się do jego przygotowania, należy pamiętać o kilku ważnych zasadach.
Kompleksowe osiedla nie są nowością. Prawie każdy deweloper obiecuje zagospodarowanie terenu. Często na obietnicach się kończy, a na terenie inwestycji powstaje jedynie plac zabaw i chodnik.
Już niebawem 8 marca, Dzień Kobiet. W Polsce przyjęło się, że w tym dniu kobiety obdarowuje się upominkami. Nie inaczej jest w gorącej Italii. Na co czekają piękne Włoszki?
Wegetarianizm, choć pozytywnie oceniany przez ekspertów ds. żywienia, wiąże się również z pewnymi zagrożeniami w postaci niedoboru składników mineralnych oraz witamin. By temu zapobiec należy zadbać o prawidłowe zbilansowanie codziennych posiłków.
Salon to miejsce, w którym codziennie spędzamy wiele czasu. Niezależnie od tego co robimy, chcemy, by wnętrze naszego salonu było jednocześnie przytulne i eleganckie.
Spryt. To coś, co ułatwia życie i niezaprzeczalnie ratuje nas w trudnych sytuacjach. Ta cecha jest też nieoceniona w kuchni. Znajomość pewnych sprawdzonych trików kulinarnych pomaga zaoszczędzić czas, pieniądze i nerwy.