Składniki świątecznych potraw ze względu na swój intensywny zapach bywają uciążliwe w obróbce. Ich aromaty powinny królować jedynie na wielkanocnym stole, jednak często pozostają na naszych dłoniach
Wiosna zbliża się wielkimi krokami. Widać to zwłaszcza w restauracyjnych menu, w których pojawiają się specjalnie tworzone na tę okazję dania. To potrawy lekkie, zdrowe i kolorowe, warto więc się na nie skusić.
Stonowane i jasne – Polacy w swoich sypialniach od lat w zdecydowanej większości preferują bezpieczne kolory. Niewielki odsetek śpiących decyduje się na zmianę tych nawyków.
Ten pomysłowy deser to smakowite połączenie wyrazistego piernika, słodkiego miodu, delikatnej czekolady i kremowego serka z soczystymi owocami i chrupiącymi płatkami migdałów.
Klops z jajkiem i babka ziemniaczana ze skwarkami - to tylko niektóre specjały przygotowywane na Wielkanoc na Warmii i Mazurach. O charakterystycznych dla tego regionu smakołykach opowiadają przedstawicielki firmy OCTIM z Olsztynka.
Przez całe życie wracamy do smaków z dzieciństwa i próbujemy je odtworzyć. Babcina zupa pomidorowa, letni kompot czy niebiańsko pyszne desery to wspomnienia, których nigdy się nie zapomina.
Raport „Talerz Polaka 2015” to już piąte coroczne zestawienie kulinarnych trendów i wyborów użytkowników największego portalu w Polsce do zamawiania jedzenia online – PizzaPortal.pl.