Informacje o książce
„Trzyskładnikowe wypieki” to zaproszenie do świata kruchych ciasteczek, wilgotnych ciast, puszystych muffinów, kremowych lodów i całego mnóstwa innych pyszności, gwarantujących moc frajdy i doznań smakowych. Poznajcie świetne przepisy dla dzieci i dla dorosłych, dla ekspertów i amatorów, dla studentów, początkujących i zaawansowanych – czyli dla każdego, kto chce wprowadzić powiew świeżości do swojej kuchni – i to bez wielkiej filozofii, za to z potężną dawką smaku i prawdziwej radości z pieczenia.
Szybkie przepisy
Głównym założeniem książki "Trzyskładnikowe wypieki" jest przełamanie stereotypu, że pieczenie ciast to skomplikowane receptury i godziny ślęczenia w kuchni. Ta wyjątkowa pozycja sprawi, że przygotowywanie smakołyków okaże się łatwe i przyjemne jak nigdy wcześniej!
Autorką książki jest Sarah Rainey, która przygotowała ponad 100 zdumiewająco prostych przepisów na przepyszne ciasta, ciasteczka, bułeczki i chleby, desery, słone przekąski i łatwe lody – a każdy z nich z wykorzystaniem zaledwie trzech prostych składników, których nie trzeba tygodniami szukać w sklepach.
Gwarantujące mnóstwo frajdy i doznań smakowych pyszności przygotujesz dzięki tej książce nawet w ostatniej chwili przed przyjęciem! Kiedy poznasz moc tej książki, nie przestaniesz z niej korzystać, a przepisy z niej, będą towarzyszyć Wam i Waszym bliskim już na każdym spotkaniu!
Dodatkowo, specjalnie dla czytenilków Newsello.pl – konkurs! Zdobądź "Trzyskładnikowe wypieki" dla siebie!
Premiera książki miała miejsce 20 czerwca 2018 roku.