Nowość marki PROSTE HISTORIE, czyli Zupa Krem z czerwonych warzyw, to rozgrzewająca i pyszna propozycja na smaczny, domowy obiad.
Kiedy na zewnątrz jest zimno w menu coraz częściej pojawiają się zupy. Modne, sycące i szybkie w przygotowaniu, są świetnym pomysłem na obiad czy podwieczorek po długim dniu pracy. Nowa Zupa Krem z czerwonych warzyw marki PROSTE HISTORIE, to pełna wartościowych składników kompozycja pomidora, marchwi, czerwonej papryki, ziemniaczków i buraków. W opakowaniu znajdują się całe warzywa gotowe do zmiksowania, a także saszetka aromatycznej przyprawy z koperkiem, która dodatkowo wzbogaci smak zupy.
Warzywa wzmacniają odporność, a czerwień od razu dodaje kolorytu ponurym i chłodnym wieczorom! Ciekawe połączenie smaków jest sekretem pysznych zup, ale Zupa Krem z czerwonych warzyw może być także bazą dla kulinarnych eksperymentów. To Prosta Historia pisana kolorem miłości – warto ją skosztować!
Zupa krem z czerwonych warzyw PROSTE HISTORIE
Cena: 4,89 zł
Przepis na krem z czerwonych warzyw z aioli
Składniki:
• Zupa krem z czerwonych warzyw PROSTE HISTORIE
• 2 żółtka
• 4 ząbki czosnku
• Sok z ½ cytryny
• 180 ml oleju (z temp. pokojowej)
• szczypta soli
• 1 łyżka pasty czerwonego curry
• ½ łyżeczki czarnuszki
• 100 ml soku jabłkowego
• kilka suszonych pomidorów
Sposób przygotowania:
Wbij do wysokiego naczynia żółtka, dodaj posiekane ząbki czosnku, sok z cytryny i szczyptę soli. Miksując blenderem wlej powoli olej małą strużką. Gęsty sos wstaw do lodówki. Przygotuj Zupę krem z czerwonych warzyw PROSTE HISTORIE zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając łyżeczkę pasty czerwonego curry i czarnuszkę. Zmiksuj krem dolewając sok jabłkowy. Dopraw solą. Serwuj z kroplami czosnkowego sosu i posiekanymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami.
Thermomix przepisy - szybkie i zdrowe gotowanie
Można jeść zdrowo i jednocześnie gotować szybko!