Newsello.pl

Zupa Chlebowa – pomysłowo, bezglutenowo i w 15 minut!

Czasami nie mamy czasu by przygotować najbardziej skomplikowane potrawy... oto super szybki przepis na zdrowy i ciekawy posiłek!
Zupa Chlebowa – pomysłowo, bezglutenowo i w 15 minut!
Zupa Chlebowa – pomysłowo, bezglutenowo i w 15 minut!

Bardzo pomysłowa i aromatyczna propozycja przepisu na sycącą zupę, która jest gotowa w 15 minut. Proste składniki, krótki czas przygotowania i pyszny efekt końcowy sprawiają, że zupę można wykorzystać w planowanym menu, ale również w sytuacjach awaryjnych. Na przykład takich, kiedy w domu mamy niewiele produktów, wyjście do sklepu z różnych przyczyn nie wchodzi w grę, a musimy skomponować danie obiadowe. Zupę chlebową można dowolnie przyprawiać a nawet wzbogacić o dodatkowe składniki. Doskonale smakuje także w wersji z podsmażoną papryką lub porem, jednak w przedstawionej opcji podstawowej również jest pysznym i sytym daniem.

Składniki:

  • 1 litr bulionu (domowy lub BIO kostki bulionowej);
  • 1 cebula;
  • 30 g masła;
  • 250 g bezglutenowego Chleba krojonego Teff 3Pauly;
  • Sól, kminek, pieprz.

Przygotowanie:
Pociąć chleb na paski i drobno posiekać cebulę. Na rozgrzanej patelni roztopić masło i podsmażyć chleb wraz z cebulą, aż kostki cebuli staną się szkliste. Bulion zagrzać i dodać do niego podsmażony chleb z cebulką. Doprawić przyprawami i całość gotować na małym ogniu przez 2-3 minuty.

Gotowe! smacznego!

Porada: zupę można serwować z grzankami z roztopionym serem żółtym, przygotowanymi w międzyczasie w piekarniku.

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również