Huczne imprezy do białego rana to nieodłączny element sylwestrowego świętowania. Nie może na nich zabraknąć smacznych i lekkich przekąsek. Tovago przygotowało oryginalne pomysły na imprezowe menu, które warto wypróbować.
Sposobów na spędzenie sylwestrowej nocy jest wiele. Można wybrać się na bal, do klubu bądź na plenerowe koncerty. Jednak najpopularniejsze zawsze były i nadal pozostają… domówki. To czas spotkań z bliskimi i znajomymi, pełen radości, śmiechu i tańca do utraty tchu. Przed imprezą sylwestrową ważny jest nie tylko wybór olśniewającej kreacji!
Niezależnie od tego, czy na imprezę wybieramy się do przyjaciół, czy też organizujemy ją u siebie – zanim wystrzelą korki od szampanów, na pewno będziemy przygotowywać pyszne przekąski. Z chrupiącymi, pełnoziarnistymi chlebkami Tovago w kilka chwil wyczarujesz delikatne koreczki i mini kanapki, które podbiją serca gości.
Kuszące kolory i oryginalne dodatki sprawiają, że przekąski z Tovago będą smakować wszystkim i znikną ze stołu w kilka chwil. Dlatego warto przygotować w kuchni spory zapas pieczywa, które po otwarciu zachowuje swoją chrupkość i wszystkie walory. To wygodny i szybki sposób na sylwestrowe pyszności, które umilą tę najważniejszą noc w roku!
Przepisy:
PIRAMIDKI WARZYWNE Z CHLEBKIEM TOVAGO
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
4 kromki pszennych chlebków Tovago
Pół cukinii
Pół papryki żółtej i czerwonej
2 łyżki oliwy z oliwek
Pół sera feta
Liście bazylii
Sposób przygotowania:
Cukinię pokój w plasterki o grubości około 0,5 cm. Paprykę pokrój w dużą kostkę (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii). Ser feta pokrój w większe kawałki (o wielkości zbliżonej do plasterków cukinii i kawałków papryki). Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i smaż warzywa z obu stron, aż staną się półmiękkie, a na ich powierzchni pojawią się ciemniejsze paski. Bazylię pokrój w wąskie paseczki. Chlebki Tovago przekrój na połówki. Na każdym chlebku ułóż plaster cukinii, ser feta i paprykę. Całość posyp bazylią.
Smacznego!
KORECZKI Z CHLEBKAMI TOVAGO I MOZARELLĄ
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
4 kromki kukurydziano-jaglanych chlebków Tovago
Garść małych kulek mozzarelli
Garść czarnych oliwek
Liście świeżej bazylii
Sposób przygotowania:
Chlebki Tovago pokrój w kostkę o wielkości około 1 cm. Na wykałaczkę nabij kawałek chlebka Tovago, małą kulkę mozzarelli, kolejny kawałek chlebka i czarną oliwkę. Bazylię pokrój w paseczki i posyp nią koreczki.
Smacznego!
KANAPKA NA CHLEBKACH TOVAGO Z ŁOSOSIEM I SERKIEM RICOTTA
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
4 kromki pszennych chlebków Tovago
4 plasterki wędzonego łososia
4 łyżki serka ricotta
4 cząstki pomarańczy pozbawione białych błonek
Kiełki słonecznika do ozdoby
Sposób przygotowania:
Na chlebku Tovago ułóż zwinięty plasterek łososia. Na nim ułóż serek ricotta i cząstkę pomarańczy. Całość udekoruj kiełkami słonecznika.
Smacznego!