Newsello.pl

Well Well – 100% roślinna pasta z pestkami dyni i z brokułami

Na rynku pojawiła się 100% roślinna "Pasta z pestkami dyni i z brokułami". Jest to kolejna nowość od marki Well Well, oferującej smaczne roślinne pasty powstające głównie z ziaren słonecznika, dyni lub ciecierzycy.
Nowość marki Well Well – 100% roślinna Pasta z pestkami dyni z brokułami
Nowość marki Well Well – 100% roślinna Pasta z pestkami dyni z brokułami

Pasty oferowane przez markę nie zawierają sztucznych ulepszaczy smaku, barwników oraz konserwantów. Nowa propozycja marki z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom lekkiej i zdrowej kuchni, osobom otwartym na nowe smaki, a także wszystkim, którzy po prostu kochają jeść.

Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Ziarna dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości odżywczych i zdrowych tłuszczy. Zawierają między innymi cynk, magnez i potas, są źródłem witaminy E, witamin z grupy B, witaminy A, K, C oraz cennej witaminy D, a także kwasów tłuszczowych. Pasta z brokułami Well Well jest źródłem białka a także błonnika istotnego dla właściwego funkcjonowania układu pokarmowego organizmu. Pyszne połączenie składników w postaci wartościowych ziaren dyni oraz aromatycznego brokułu sprawi, że nowa propozycja Well Well będzie smakową atrakcją urozmaicająca codzienne menu dorosłych i dzieci. Ze względu na swój naturalny skład i brak dodatków pochodzenia zwierzęcego pasta z powodzeniem może być spożywana przez wegetarian i wegan.

Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well daje mnóstwo możliwości kulinarnych - jest doskonałą propozycją na kanapkę, świetnie sprawdzi się jako dip do krojonych warzyw, paluszków oraz dodatek do innych mniej lub bardziej wymyślnych potraw. Smakowite, niebanalne i efektowne przepisy z wykorzystaniem pasty można znaleźć na stronie firmowej.

Marka: WellWell,
Pojemność: 125 g
Cena: ok. 4,99 zł.

*Well Well to marka oferująca roślinne pasty na bazie ziaren słonecznika, dyni i ciecierzycy. Wszystkie produkty marki Well Well są starannie skomponowane z najwyższej jakości składników, są bliskie naturze i charakteryzują się niewielkim stopniem przetworzenia. Pasty są wolne od sztucznych ulepszaczy smaku, barwników czy konserwantów. Produkty marki Well Well kierowane są do miłośników zdrowej, smacznej i różnorodnej kuchni, do osób w każdym wieku, świadomych potrzeby zdrowego odżywiania, dbających o swoje ciało oraz dobre samopoczucie, ceniących produkty naturalne, bogate w witaminy i wartości odżywcze, a także do osób otwartych na nowinki kulinarne i poszukujących nowych kulinarnych możliwości.

Przepis:

Zdrowy smak natury: Krem z brokułu z mleczkiem kokosowym i tofu

Zaskakujące połączenie brokułu z mleczkiem kokosowym pozwoliło na stworzenie wyjątkowo aromatycznego dania o niepowtarzalnym smaku. Gęsty, sycący krem o pięknym kolorze i kuszącym zapachu nie tylko wspaniale smakuje, ale także bardzo efektownie i oryginalnie prezentuje się na talerzu. Niebanalne dodatki takie jak tofu i pasta z pestkami dyni z brokułem nadają wyjątkową nutę smakową potrawie i wzbogacają ją o cenne wartości odżywcze. Krem jest świetnym pomysłem zarówno dla miłośników tradycyjnej kuchni oraz wegetarian, a nawet wegan. Czas przygotowania potrawy to zaledwie 30 minut a efekt końcowy jest naprawdę świetny.
Czas przygotowania: 30 min
Liczba porcji: 4 porcji 

Składniki:

2 opakowania Pasty z pestkami dyni z brokułami Well Well
1 brokuł
1 cukinia
2 cebule
3 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
pęczek bazylii
1 opakowanie tofu
150 ml mleczka kokosowego
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
2 łyżki oleju (w wersji wegańskiej) lub masła klarowanego do smażenia

Przygotowanie:
W niewielkiej ilości wody gotujemy umyte i pokrojone warzywa, cebulkę kroimy w drobną kostkę i lekko dusimy. Pod koniec duszenia dodajemy wyciśnięty czosnek, po czym smażymy jeszcze chwilę i dodajemy do warzyw wraz z siekaną natką i bazylią. Wszystko miksujemy blenderem na krem. Na koniec dodajemy pastę i mleczko kokosowe, ponownie lekko blendujemy i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką. Podajemy z pokrojonym w kostkę tofu.
Gotowe! Wszystkiego Smacznego! Well-well.eu

Wskazówka: Pokrojone tofu można macerować w sosie sojowym lub occie balsamicznym, dzięki czemu będzie miało bardziej intensywny smak.

Podpowiedź: W przepisie wykorzystano *Pastę z pestkami dyni z brokułami Well Well.
 

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Galerie zdjęć

Warto przeczytać

Zobacz również