Newsello.pl

Termorobot PSC-10 od Sam Cook – wszystko czego potrzebujesz w kuchni, w jednym urządzeniu!

Przygotowanie skomplikowanych dań wymaga wielu umiejętności. Pewne zadania jednak można sobie znacznie ułatwić, sięgając po odpowiednie narzędzia kuchenne. Poznaj robota kuchennego, który wykona za ciebie brudną robotę!
Termorobot PSC-10 od Sam Cook – wszystko czego potrzebujesz w kuchni, w jednym urządzeniu! [fot. materiały prasowe / Sam Cook]
Termorobot PSC-10 od Sam Cook – wszystko czego potrzebujesz w kuchni, w jednym urządzeniu! [fot. materiały prasowe / Sam Cook]

Gotowanie jest prawdziwą sztuką. Pozwala na ciągłe eksperymentowanie i odkrywanie nowych smaków. W celu osiągnięcia prawdziwej perfekcji będą nam potrzebne urządzenia kuchenne, które będą w stanie sprostać naszej artystycznej wizji oraz kulinarnej pasji. Na te potrzeby odpowiadają produkty z linii Sam Cook, które zostały stworzone dla wymagających pasjonatów przez najlepszych profesjonalistów. Jednym z nich jest wielofunkcyjny Termorobot PSC-10.

Technologiczny masterchef

Termorobot PSC-10 posiada, aż 13 funkcji! Pozwala on na:

  • gotowanie;
  • gotowanie na parze;
  • wyrabianie ciasta;
  • miksowanie;
  • siekanie;
  • emulgowanie;
  • blendowanie;
  • szatkowanie;
  • ubijanie;
  • rozpuszczanie;
  • podgrzewanie;
  • smażenie;
  • ważenie.

Od teraz w jednym urządzeniu można przygotować większość istniejących przepisów. Niezależnie od tego, czy wybierzemy zupę krem, marynowaną polędwicę czy bezę Pavlowa – Termorobot Sam Cook pozwoli nam na realizację naszego kulinarnego pomysłu.

Dla najwyższego komfortu użytkowania Termorobot PSC-10 umożliwia działanie w trybie programów automatycznych i manualnych. Podczas gotowania możemy regulować temperaturę oraz prędkość jego pracy. Otwór w pokrywie dzbanka pozwala na dodawanie produktów podczas kulinarnego procesu, bez konieczności wyłączania urządzenia. Kiedy danie będzie gotowe, zostaniemy o tym poinformowani dzięki sygnalizacji dźwiękowej. Od teraz domowe gotowanie wejdzie na nowy, wyższy poziom, pełen pasji i sprawności w przygotowywaniu kolejnych kulinarnych dzieł sztuki.

Wyposażenie najwyższej klasy

Oprócz zachwycającej funkcjonalności Termorobot PSC-10 wyróżnia nowoczesny design oraz najwyższej jakości komponenty. Panel sterujący z wyświetlaczem LCD posiada dwa automatyczne programy do mieszania i wyrabiania produktów oraz do ich podgrzewania i gotowania. Termorobot Sam Cook wyposażono w dzbanek z wysokiej jakości stali nierdzewnej z uchwytami oraz systemem mocowania pokrywy i naczynia do gotowania na parze. O dokładne rozdrabnianie produktów zadba nóż ze stali nierdzewnej ze specjalną konstrukcją, gwarantującą najlepszą wydajność urządzenia podczas siekania i mieszania.

W urządzeniu znajdują się wbudowane waga oraz miarka, które umożliwią odważanie składników bezpośrednio w dzbanku podczas przyrządzania potraw. Co więcej, wśród elementów wyposażenia znajdziemy też koszyk do gotowania produktów sypkich, motylek do ubijania, różne mieszadła, a także łopatki do wyjmowania produktów. Termorobot tworzy wytrzymałą całość, gotową na wszystkie smakowe wyzwania.

Dla wszystkich kulinarnych pasjonatów przygotowaliśmy przepis na pikantne curry z ciecierzycy połączone z sezonową dynią. Zainspiruj się i zobacz, jak pracuje Termorobot PSC-10 marki Sam Cook.

Termorobot PSC-10 Sam Cook cena detaliczna 1999 zł

Pikantne curry z ciecierzycy z dynią – przepis

fot. materiały prasowe / Sam Cook

  • Czas przygotowywania: 30 min
  • Czas gotowania: 90 min + 20 min
  • Poziom trudności: Łatwy
  • Ilość porcji: ok. 4.

Składniki:

  • 200 g ciecierzycy;
  • 200 g obranej dyni;
  • 200 g świeżego ananasa;
  • 200 ml przecieru pomidorowego;
  • 1 świeża, czerwona papryka;
  • 1 świeża, żółta papryka;
  • 2 czerwone cebule;
  • 3 ząbki czosnku;
  • skórka starta z 1 cytryny;
  • 2 cm świeżego imbiru;
  • 2 łyżeczki przyprawy curry;
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki;
  • 1 szczypta ostrej papryki;
  • kilka nasion gorczycy;
  • 0,5 płaskiej łyżeczki mielonego kardamonu;
  • 1 płaska łyżeczka soli.

Sposób przygotowania:

  1. Ciecierzycę należy namoczyć w wodzie kilka godzin wcześniej. Jak to zrobić? Włóż porcję do garnka i zalej zimną wodą – woda powinna przykryć nasiona 7-8 centymetrową warstwą.
  2. Zmiksuj ciecierzycę razem z wodą, w której się moczyła. Posól.
  3. Ciecierzycę gotuj do tzw. miękkości. (W Termorobocie PSC-10 marki Sam Cook ustaw następujące parametry: czas 1,5 godziny, temperatura 100ºC, prędkość 1.) Kiedy będzie gotowa, przełóż ją do innego naczynia.
  4. Czas na przygotowanie kolejnych składników. Paprykę umyj i oczyść z nasion. Pokrój na drobne kawałki.
  5. Cebulę, imbir i czosnek obierz a następnie umieść je w naczyniu miksującym Termorobota Sam Cook. Rozdrabniaj z prędkością 6.
  6. Obierz ananasa i wytnij jego rdzeń. Pokrój w kostkę.
  7. Dynię również pokrój w kostkę. Dodasz ją pod sam koniec!
  8. Wszystkie składniki włóż do dzbanka Termorobota i dodaj przecier pomidorowy z przyprawami. Miksuj. Prędkość 9 – czas 10 sekund.
  9. Łopatką zbierz masę ze ścianek naczynia. Do sosu dodaj wcześniej pokrojoną w kostkę dynię  i ciecierzycę. Lekko zamieszaj.
  10. Całość gotuj przez 20 minut w temperaturze 100°C.
  11. Voila! Gotowe.

Smacznego!

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Makarony Lubella

Makarony Lubella – najlepsze ze zboża

Kulinaria
wtorek, 09 października 2018, 14:09
Trwa kolejna odsłona telewizyjnej kampanii prezentującej "Najlepsze ze zboża". Spot przedstawia makarony Lubella, które towarzyszą nam o każdej porze dnia.

Zobacz również