Newsello.pl

Smak południa, czyli hiszpańskie oliwki marki Beach Flower

Kuchnia śródziemnomorska uważana jest jedną z najzdrowszych i najsmaczniejszych na świecie. Nic w tym dziwnego – jest lekka, aromatyczna oraz zachwycająco różnorodna.
Oliwki Beach Flower
Oliwki Beach Flower

Wiele osób zgodzi się, że chociaż u podstaw większości dań leżą ryby, owoce morza, warzywa i zioła, jednak to nie one są kwintesencją południowego smaku. Stanowią ją zielone i czarne oliwki. Szczególnie cenne i wyraziste są te pochodzące z Hiszpanii, co udowadniają produkty marki Beach Flower.

Aromatyczne oliwki bez cienia wątpliwości są podstawowym składnikiem diety śródziemnomorskiej. Te niepozorne owoce, kryjące w sobie prawdziwe bogactwo witamin i składników mineralnych, królują w kolorowych sałatkach, dopełniają smak zapiekanek, makaronów i pizzy. Z powodzeniem występują również samodzielnie, w postaci przystawek do dań głównych czy też lekkich przekąsek.

Taka uniwersalność i wszechstronność zastosowań sprawia, że oliwek nie powinno zabraknąć w spiżarni żadnego smakosza. Sięgając w sklepie po opakowanie, trzeba mieć jednak pewność, że owoce pochodzą z najlepszych plantacji, bo tylko takie gwarantują prawdziwą głębię smaku i aromatu. Oliwki oferowane przez markę Beach Flower dojrzewają w słonecznej Hiszpanii, dlatego łatwo i szybko można wyczarować z nich iście południową ucztę. Wśród produktów Beach Flower znaleźć można zielone i czarne oliwki w kilku różnych wariantach: drylowane, cięte i z wyjątkowymi dodatkami.

Wielbicielom klasycznych rozwiązań z pewnością przypadną do gustu oliwki w tradycyjnym wydaniu, czyli serwowane w całości, jednak bez pestek. Miłośnicy nieco mniej konwencjonalnych połączeń smakowych powinni natomiast sięgnąć po owoce drzewka oliwnego wypełnione pastą paprykową lub też uzupełnione papryczkami piri-piri. Ta ostatnia propozycja, ze względu na ostry dodatek, doskonale przełamie smak delikatnej ryby lub warzywnej zapiekanki, a także będzie świetną przekąską podczas męskiego wieczoru.

Czarne i zielone oliwki Beach Flower w wersji ciętej przydadzą się z kolei podczas przyrządzania sałatek, pizzy lub duszonego mięsa. Z powodzeniem można dodać je również do kanapek, past, a także omletu lub jajecznicy. W ten prosty i szybki sposób nawet klasyczne, polskie danie może nabrać wyjątkowego, południowego smaku.

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również