Wystarczy dobry przepis i niezawodna gofrownica. Marka MPM przedstawia model MGO-31M. Urządzenie posiada komfortową technologię PIRAMID SYSTEM oraz niezwykły system dozowania ciasta, który zachęca do włączania gościnności. Przekonaj się sama!
Z nową gofrownicą MGO-31M każdy będzie mógł włączyć gościnność w swoim domu. Technologia PIRAMID SYSTEM pozwala w kilka chwil przygotować 4 porcje trójkątnych smakołyków, a płyta ze stali nierdzewnej pokryta nieprzywierającą powłoką, dba o to, aby wypieki z łatwością odchodziły od formy. Precyzyjny system dozowania i rozprowadzania masy sprawia, że spływa ona po stożkowych płytach i nie wylewa się podczas pieczenia. Dzięki przemyślanym rozwiązaniom nie marnuje się nawet najmniejsza ilość ciasta, które dozowane jest z dużą dokładnością. Co więcej, urządzenie, wyposażono w lampkę kontrolną stanu pracy oraz termostat, który w rzeczywistym czasie reguluje temperaturę. Przygotowywanie gofrów w takim wydaniu może być interesującą atrakcją dla najmłodszych i świetnie sprawdzi się podczas kuchennych posiedzeń z przyjaciółmi.
Złociste, chrupiące gofry ucieszą wszystkich, od rozkosznych maluchów po dojrzałych fanów pysznej kuchni. Najmłodsi na pewno będą zachwyceni wersją z kremowym serkiem i soczystymi owocami. Amatorom bardziej wytrawnych smaków do gustu przypadną z pewnością gofry jaglane, które stanowią ciekawą propozycję dla osób poszukujących
Letnie gofry z owocami
Ciasto (porcja dla 4 osób):
• 1/2 litra kefiru naturalnego
• 2 jajka
• 4 łyżki (kopiaste) mąki pszennej
• 3 łyżki orzechów zmielonych (na mączkę)
• 1/2 łyżeczki cukru waniliowego
• 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
• 4 krople aromatu pomarańczowego
• szczypta soli
Dodatki:
• 300 g serka mascarpone
• 100 g jogurtu greckiego
• 1 laska wanilii
• 1 łyżka cukru pudru
• ulubione owoce sezonowe, np. truskawki i kiwi
• dodatkowo olej do posmarowania gofrownicy MPM
Wykonanie:
1. Na dobry początek, za pomocą rózgi bądź miksera, dokładnie wymieszaj
następujące składniki: kefir, jajka, mąkę (przesianą) i mąkę orzechową.
2. Odstaw ciasto na 15 minut – pozwól mu na chwilę relaksu.
3. Pokrój ulubione owoce.
4. Czas na laskę wanilii – przedziel ją na pół i przy pomocy noża wydobądź z niej nasionka.
5. Serek mascarpone, jogurt grecki, cukier puder oraz nasionka z wanilii zmiksuj na puszysty krem. Możesz włożyć go na 10 minut do lodówki, ale nie musisz.
6. Nasmaruj górną i dolną płytę grzejną olejem (użyj pędzelka, będzie wygodniej).
7. Do dzieła! Zamknij gofrownice MGO-31 M od marki MPM, włącz do prądu i gdy zaświeci się zielone światełko, przy pomocy specjalnej nakładki i dozownika wlej porcję ciasta. Uważaj: nie może być zbyt gęste. W razie gdyby takie było, rozcieńcz je mlekiem.
8. Piecz pyszne gofry ok. 7 minut unikając otwierania urządzenia przed czasem.
9. Możesz upieczone gofry podzielić na 4 części lub użyć powstały koszyczek. Proste, prawda?
10. Na koniec ozdób gofry kremem oraz owocami i włącz gościnność! Zrób przyjemność swoim najbliższym, w najsłodszy sposób.
Gofrownica MGO-31M – cena 199 złotych brutto