Newsello.pl

Przepis na słodką wróżbę

Poznaj recepturę, i przygotuj specjalne babeczki, które nadadzą smaku andrzejkowym zabawom!
Przepis na słodką wróżbę
Przepis na słodką wróżbę

Andrzejki to magiczny wieczór spotkań ze znajomymi, wypełniony wróżeniem i zabawami w odczytywanie znaków i przepowiedni. Przelewanie wosku oraz ciasteczka z wróżbą to obowiązkowe elementy andrzejkowego party. By na takiej imprezie było jeszcze bardziej słodko i sympatycznie, oprócz ciasteczek warto przygotować również specjalne menu. Gości w ten wieczór z pewnością zachwycą urocze babeczki z białą czekoladą i śliwkami z dodatkiem naturalnego cukru trzcinowego Dry Demerara Diamant. Taki deser to dobra wróżba na słodki wieczór!

Andrzejowe zabawy traktujemy z przymrużeniem oka, ale przygotowanie imprezy 30 listopada może być dla gospodarzy prawdziwym wyzwaniem. Bez atrakcji dla gości, kolorowych napojów i magicznego menu trudno wyobrazić sobie andrzejkową noc.

Kluczem do serc wszystkich gości mogą okazać się efektowne przekąski! Proste w przygotowaniu, puszyste babeczki, kuszące białą czekoladą i soczystymi śliwkami, to słodka propozycja, która wypełni dom zniewalającym zapachem domowych wypieków. Z dodatkiem naturalnego cukru trzcinowego Dry Demerara Diamant, babeczki będą mieć delikatnie karmelowe nuty, które doskonale komponują się z czekoladą i śliwkami.

Słodką dekorację przygotujesz tworząc wzorki aksamitnym Syropem Trzcinowym Diamant, którego karmelowo smak podkręci oryginalną kompozycję. Taki andrzejkowy deser upieczesz w pół godziny, a wyśmienity efekt spełni oczekiwania wszystkich miłośników deserów. Już dziś możemy wywróżyć, że z diamentowymi babeczkami andrzejowy wieczór będzie słodki i niezwykle udany!


Babeczki z białą czekoladą i śliwkami
Składniki:

  • 250 g mąki;
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia;
  • 1 jajko;
  • 100 g cukru Dry Demerara Diamant;
  • 150 g jogurtu naturalnego;
  • 100 g śmietanki kremówki;
  • 80 g oleju;
  • 100 g białej czekolady, posiekanej;
  • 6 śliwek węgierek;
  • Syrop trzcinowy Diamant

Sposób przygotowania:
Mąkę Wymieszać z proszkiem. Jajko połączyć z cukrem, jogurtem, śmietanką i olejem. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać, na koniec połączyć z czekoladą. Rozłożyć do formy na 12 muffinek, wyłożonej papilotkami. Na każdej babeczce położyć i lekko docisnąć połówkę śliwki, skórką do dołu. Piec 25-30 minut w 180°C. Po upieczeniu polać syropem

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również