Newsello.pl

Polska gola! 5 i 8 października kibicujmy naszym #BEZograniczeń

Mistrzostwa Świata 2018 coraz bliżej, a polska drużyna coraz bliżej awansu do nich. 5 i 8 października czekają zawodników kolejne starcia – z Armenią oraz Czarnogórą. Jak przygotować się do kibicowania naszym?
Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem
Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem

Większość z nas kibicować będzie przed telewizorami. Szczęśliwcy zasiądą na stadionie. Jednak nieważne gdzie, ważne jak! Kibicujmy #BEZograniczeń, wspólnie ze znajomymi  i razem z ekipą Kotlina, ile sił! Niech nasza energia poniesie piłkarzy do zwycięstwa. Zróbmy prawdziwą, domową strefę kibica, a swoją energię uzupełniajmy przekąskami, by dopingować „naszych” jeszcze mocniej.

Polacy kochają piłkę nożną! Są kibice, którzy wiernie podążają za „naszymi” po całym świecie. Pozostali kibicują przed telewizorami. Czas, gdy gra polska drużyna można poznać po zmniejszonym ruchu na ulicach i zwiększonym poziomie decybeli w polskich mieszkaniach. Już 5 i 8 października czekają nas kolejne piłkarskie święta. Nasi zawodnicy –  #nr 1 w grupie, zmierzą się w swoich ostatnich meczach eliminacyjnych najpierw z Armenią, a potem z Czarnogórą. Dlatego w te dni, o godzinie 18.00 bądźmy wszyscy razem! Niech nasza energia doda sił polskiej ekipie.

Jak stworzyć domową strefę kibica i kibicować #BEZograniczeń?
Do kibicowania najlepiej przygotować się jak reprezentacja do meczu – zadbać o każdy szczegół i rozważyć wszystkie możliwości. Dobrać najlepszą, zgraną ekipę – przyjaciół, bliskich i sąsiadów. Dobrze przemyśleć miejsce spotkania – kto ma największy telewizor i najwygodniejszą kanapę? Zadbać o właściwy poziom energii – czyli dobre jedzenie. Przekąski powinny być nie tylko smaczne, ale też takie, które je się łatwo – by nic nie odrywało nas od ekranu i nie zakłócało jakże ważnego procesu kibicowania. Doskonałe będą np. niewielkie kiełbaski, kawałki sera, minikanapki albo pokrojone w słupki warzywa. Wszystko „na jeden gryz”, między gromkimi okrzykami „goooool”. A w czasie dużej przerwy ciepła pizza, przy której omówimy dotychczasowy rezultat i udzielimy bezcennych rad „naszym”. A jak przekąski i pizza, to wiadomo – koniecznie też podkręcające smak dodatki, w tym ich król – ketchup! Skoro kibicujemy najlepszym, postawmy też na #SMAKNR1 – czyli ketchupy marki Kotlin. Są bez konserwantów, bez substancji wzmacniających smak i bezglutenowe. Dzięki nim będziemy kibicować smacznie i #BEZograniczeń. Dla rozemocjonowanych panów doskonały będzie Kotlin Extra Hot, zwany Z piekła rodem. Doskonale podgrzeje atmosferę i smak każdej przekąski. Z kolei kibicujące całym sercem panie docenią na pewno, łaskawy dla sylwetki ketchup Kotlin łagodny 60% mniej kalorii. Wspólne kibicowanie razem z ekipą Kotlina BEZ wątpienia sprawi, że nie zabraknie nam sił, a doping poniesie „naszych” prosto do zwycięstwa.

Mini tarty z serem, szynką i papryką oraz ketchupem

Składniki (na 8 mini tart):

Kruchy spód:
• 1 szklanka mąki ryżowej
• 1/3 szklanki skrobi kukurydzianej
• 1/3 szklanki skrobi ziemniaczanej
• 2 jaja
• 200 gram masła
• sól

Wierzch:
• ketchup Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii
• 1 czerwona papryka
• 1 cebula
• ząbek czosnku
• oliwa z oliwek do smażenia
• 250 gram żółtego sera
• salami w plastrach
• sól, pieprz i majeranek

Sposób przygotowania:
Z podanych składników na kruche ciasto zagnieć jednolitą masę. Rozwałkuj ciasto i oblep nim wnętrza mini tart. Piecz spód w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12-15 minut, aż się zarumieni. Na patelni podsmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj pokrojoną paprykę. Podsmaż wszystkie składniki i dopraw solą, pieprzem
i majerankiem. Zetrzyj ser i pokrój szynkę. Na wierzchu podpieczonych spodów tart ułóż podsmażone składniki, starty ser i szynkę. Całość zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut. Podawaj z ketchupem Kotlin Łagodny 60% kalorii mniej kalorii.


Pizzerinki z serem, ziołami i ketchupem

Składniki:

Ciasto:
• 250 g mąki pszennej
• 150 ml ciepłej wody
• 7 g suszonych drożdży
• pół łyżeczki soli
• pół łyżeczki cukru
• łyżeczka suszonej bazylii
• 2 łyżki oliwy + łyżeczka do posmarowania zagniecionego ciasta

Do posmarowania:
• 50 g Ketchupu Kotlin Z piekła rodem Extra Hot

Dodatki:
• 100 g tartej mozzarelli
• 50 g tartego parmezanu
• łyżka posiekanej natki pietruszki
• łyżka posiekanej bazylii
• łyżeczka posiekanego estragonu
• łyżeczka listków tymianku

Do ozdoby:
• ok. 50 g Ketchupu Kotlin Z piekła rodem Extra Hot

Sposób przygotowania:
Wymieszaj i wyrób składniki na ciasto. Zagniecione ciasto posmaruj oliwą, przełóż do miseczki i przykryj, do czasu, aż podwoi objętość. W tym czasie pokrój zioła i pomieszaj z dwoma rodzajami sera. Piekarnik nagrzej do 190 stopni.
Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkuj. Pokrój na prostokątne kawałki (około 16 sztuk). Przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmaruj ketchupem Kotlin Z piekła rodem Extra Hot i posyp mieszanką serowo-ziołową. Piecz 15 minut. Upieczone udekoruj ketchupem Kotlin Z piekła rodem Extra Hot, na wzór boiska do gry.


Więcej inspiracji znajdziesz na uwielbiam.pl

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również