Newsello.pl

Pierogi z kapustą i grzybami Jawo

Pierogi z kapustą i grzybami to polski specjał, który jest doskonałą propozycją na pyszny obiad, pełen leśnego aromatu.
Pierogi z kapustą i grzybami Jawo
Pierogi z kapustą i grzybami Jawo

To smaczne danie przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom prawdziwie tradycyjnej kuchni, ale wszystkim, którzy lubią dobrze i syto zjeść. Pierogi z kapustą i grzybami to jedna z potraw staropolskich, a z ich powstaniem związana jest nawet legenda. Głosi ona, że pewien zakonnik i przeor klasztoru w Kijowie przejeżdżając przez Podkarpacie musiał stworzyć syty posiłek, a jedyne co miał do dyspozycji to mąka, kapusta i grzyby. Nie mając wyjścia postanowił połączyć wszystko w całość i w ten sposób powstały właśnie pierogi z kapustą i grzybami. 

Tym, którzy mają ochotę na ten tradycyjny  smak, a nie mają możliwości bądź czasu, aby przygotować potrawę własnoręcznie, z pomocą przychodzi firma Jawo.  Pierogi z kapustą i grzybami Jawo są ręcznie robione i smakują, jak domowe! Mają pyszne i sprężyste ciasto nadziane wyśmienitym farszem wypełniającym obficie każdego pierożka. Farsz został przygotowany z leśnych grzybów oraz kiszonej kapusty doprawionej naturalnymi przyprawami, dodającymi całości niepowtarzalnego charakteru. 

Pierogi z kapustą i grzybami Jawo przygotowuje się błyskawicznie - wystarczy gotować je przez około 12 minut. Podczas gotowania nie rozpadają się i nie tracą sprężystości. 

Nie zawierają substancji konserwujących oraz sztucznych barwników. Pierogi z kapustą i grzybami Jawo to kwintesencja tradycyjnej domowej kuchni. Ich sekretne receptury, idealnie dobrane proporcje składników, ręczna robota i dobry skład bez konserwantów i dodatków chemicznych, gwarantują zawsze wyśmienitą jakość i wspaniały smak.

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Lubella – Najlepsze ze zboża!

Lubella – Najlepsze ze zboża!

Kulinaria
środa, 17 stycznia 2018, 15:48
Jest wiele odpowiednich momentów, dobrych okazji i świetnych powodów, by sięgać po produkty zbożowe Lubella. Najnowsza kampania marki pokazuje, że to, co najlepsze ze zboża warto mieć zawsze ze sobą, a cieszyć się zbożem można na wiele sposobów.

Zobacz również