To smaczne danie przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom prawdziwie tradycyjnej kuchni, ale wszystkim, którzy lubią dobrze i syto zjeść. Pierogi z kapustą i grzybami to jedna z potraw staropolskich, a z ich powstaniem związana jest nawet legenda. Głosi ona, że pewien zakonnik i przeor klasztoru w Kijowie przejeżdżając przez Podkarpacie musiał stworzyć syty posiłek, a jedyne co miał do dyspozycji to mąka, kapusta i grzyby. Nie mając wyjścia postanowił połączyć wszystko w całość i w ten sposób powstały właśnie pierogi z kapustą i grzybami.
Tym, którzy mają ochotę na ten tradycyjny smak, a nie mają możliwości bądź czasu, aby przygotować potrawę własnoręcznie, z pomocą przychodzi firma Jawo. Pierogi z kapustą i grzybami Jawo są ręcznie robione i smakują, jak domowe! Mają pyszne i sprężyste ciasto nadziane wyśmienitym farszem wypełniającym obficie każdego pierożka. Farsz został przygotowany z leśnych grzybów oraz kiszonej kapusty doprawionej naturalnymi przyprawami, dodającymi całości niepowtarzalnego charakteru.
Pierogi z kapustą i grzybami Jawo przygotowuje się błyskawicznie - wystarczy gotować je przez około 12 minut. Podczas gotowania nie rozpadają się i nie tracą sprężystości.
Nie zawierają substancji konserwujących oraz sztucznych barwników. Pierogi z kapustą i grzybami Jawo to kwintesencja tradycyjnej domowej kuchni. Ich sekretne receptury, idealnie dobrane proporcje składników, ręczna robota i dobry skład bez konserwantów i dodatków chemicznych, gwarantują zawsze wyśmienitą jakość i wspaniały smak.
Thermomix przepisy - szybkie i zdrowe gotowanie
Można jeść zdrowo i jednocześnie gotować szybko!