Nadeszła wiosna, a wraz z nią wiele okazji do spędzenia czasu na świeżym powietrzu i wspólnej zabawy z naszymi dziećmi. Dobrze jest nieco urozmaicić takie wyprawy i poszukać jakichś niezwykłych urozmaiceń…
Drużyna Śmiejżelków zaprasza nas do zabawy podczas pikników! W trakcie plenerowych wypadów za miasto zaskoczmy małych i dużych łasuchów przepysznymi… muffinkami z soczyście owocowymi żelkami Śmiejżelki Sokki Słodki Sad.
Śmiejżelkowa zabawa
Czy majówkowy wypad za miasto może być jeszcze fajniejszy? Tak! Jeśli zabierzemy ze sobą drużynę Śmiejżelków. Oprócz pysznych kanapek i ulubionych soków, na naszym pikniku nie może zabraknąć kolorowych muffinek nadzianych soczyście owocowymi żelkami Śmiejżelki Sokki Słodki Sad. Do wyboru mamy słodką malinę, aromatyczną jeżynę, wyrazistą wiśnię, intrygującą czarną porzeczkę oraz apetyczny duet jabłko-gruszka.
Takie połączenie nie tylko zachwyci małych i dużych smakoszy, ale będzie także okazją do doskonałej zabawy podczas wspólnego przygotowywania pyszności i planowania majówkowej eskapady.
Pysznie i zdrowo
Śmiejżelki Sokki Słodki Sad umieszczone w naszych muffinkach zaskoczą fanów łakoci wyjątkowo miękkim nadzieniem. Zawierają aż 25% soków owocowych, a także witaminy: E, B6 i B12, kwas foliowy, niacynę i kwas pantotenowy. W ich składzie nie znajdziemy żadnych konserwantów czy sztucznych barwników.
Babeczki z żelkami
Składniki:
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki białej oranżady
- 0,5 szklanki oleju
- 1 szklanka cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- Śmiejżelki Sokki Słodki Sad 3 opakowania
- 250 g śmietanki 36%
- 250 g mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru
Sposób przygotowania:
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Powoli ucierając, wlewamy połowę oranżady i oleju. Stopniowo dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia – cały czas ucieramy ciasto na wolnych obrotach miksera. Wlewamy pozostałą oranżadę i olej. Ucieramy, aż całość się połączy.
Masę przelewamy do formy na babeczki, wyłożonej papilotkami (mniej więcej do 3/4 wysokości).
Pieczemy ok. 20-25 minut w 180° C (góra/dół). Pod koniec czasu sprawdzamy. Jeśli jest suchy, możemy wyjąć muffinki z piekarnika.
W ostudzonych babeczkach wykrawamy środki i wkładamy po 2-3 żelki.
Mascarpone, śmietanę i cukier puder ubijamy na sztywny krem. Przekładamy go do rękawa cukierniczego i ozdabiamy babeczki. Na wierzchu każdej układamy żelki.
Smacznego!