Newsello.pl

Łódź Restaurant Week – ruszyła rezerwacja! Poznaj restauracje uczestniczące

W Łodzi będzie to już 3 edycja podczas której Szefowie kuchni najlepszych Restauracji zaproszą nas do wspaniałej podróży kulinarnej.
Łódź Restaurant Week – ruszyła sprzedaż! Poznaj restauracje uczestniczące
Łódź Restaurant Week – ruszyła sprzedaż! Poznaj restauracje uczestniczące

Festiwal najlepszych restauracji - Restaurant Week jest znaną i sprawdzoną formułą, która przyjęła się m.in. w Nowym Jorku, Londynie i Kopenhadze, a więc centrach światowej gastronomii. Główną ideą Festiwalu najlepszych Restauracji jest przybliżanie Gościom fascynującego świata kultury restauracyjnej.

Pierwsza polska edycja Festiwalu RESTAURANT WEEK odbyła się w Warszawie w listopadzie 2014 roku. Wzięły w niej udział 32 Restauracje i prawie 11 000 Gości. W listopadzie 2016 roku miał miejsce już trzeci Festiwal ogólnopolski, w którym uczestniczyło 310 najlepszych Restauracji w 11 największych polskich miastach oraz ponad 75 500 Gości.

W Łodzi będzie to już 3 edycja podczas której Szefowie kuchni najlepszych Restauracji zaproszą nas do wspaniałej podróży kulinarnej. Festiwal odbywać się będzie od 21 do 30 kwietnia. W czasie Festiwalu szefowie kuchni zaprezentują swoje umiejętności oraz wizję autorskiej kuchni w specjalnie przygotowanym menu festiwalowym.

Festiwal będzie okazją do spróbowania trzydaniowego doświadczenia restauracyjnego (przystawka, danie główne, deser) w festiwalowej cenie 39,00 zł. By zarezerwować stoliki wystarczy wejść na stronę wydarzenia, wybrać miasto, restaurację i dokonać rezerwacji przez prosty i przyjazny panel użytkownika. Warto zadbać o wcześniejsze rezerwacje stolików. W dniu dzisiejszym tj 29.03 oficjalnie ruszyła sprzedaż festiwalowych stolików, nie zwlekajcie z rezerwacjami, najlepsze stoliki rozchodzą się najszybciej.

Jedzenie skrywa i wyzwala wiele emocji. Z tego powodu eksperci coraz częściej przypominają o jedzeniu, które pozwala się odstresować, zapomnieć o codziennym pośpiechu i restrykcyjnych dietach. W jedzeniu szukamy szczęścia, rozluźnienia, pobudzenia, motywacji do działania. Posiłek przywołuje wspomnienia, emocje, smaki i miejsca. Stąd też temat przewodni wiosennej edycji Restaurant Week brzmi "Emocje na talerzach"

Najlepsze Restauracje* i wyjątkowe instytucje kultury serdecznie zapraszają do wspólnego świętowania. Do zobaczenia przy stole!

* Restauracje uczestniczące:

Angelo Ristorante, Bawełna, Cztery Ściany, Da Vella (Inflancka), Delight (andel's Hotel****), Dzika Kaczka (Stacja Nowa Gdynia***), Farina Bianco, Fatamorgana, Filharmonia Smaku, Four Colors (Double Tree by Hilton****), Gronowalski     Klub Wino, Kolory Wina (NoBo Hotel***), Kolorowe Gary (Rąbień), Lokal     Łódzka (Holiday Inn****), Mare e Monti     MITMI restobar, MOTYWY, Officyna, Otwarte Drzwi, Piknik, Piotrkowska Klub 97, Piwnica Łódzka, Porcja, Quale Restaurant, Sendai Sushi, Spółdzielnia, STARE KINO by Antoine Lopez, Szpulka Bar&Bistro, Szwalnia Smaków - Słodka Nić, Szyby Lustra, Trattoria Italiana, Zielona, Zielony Chrzan.

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również