Newsello.pl

Kremowe sery Hochland. Jak to jest zrobione?

Zjadając kanapkę z serem Hochland, zastanawiamy się nieraz jak i z czego są zrobione i co sprawia, że jest on tak pyszny. Co kryją w sobie te kremowe sery?
Kremowe sery Hochland. Jak to jest zrobione?
Kremowe sery Hochland. Jak to jest zrobione?

Przede wszystkim naturalne składniki: najwyższej jakości sery żółte, stanowiące główny ich składnik, mleko od zaufanych dostawców, a także aromatyczne zioła i warzywa. To wszystko bez konserwantów i sztucznych barwników.

     

Zanim kremowe sery Hochland trafią na nasz stół, przechodzą długą drogę. A wszystko zaczyna się od mleka… Firma Hochland skupuje mleko od ponad 600 lokalnych dostawców, którzy przestrzegają wyznaczonych przez firmę rygorystycznych standardów. Z tego mleka powstają najwyższej jakości sery żółte, stanowiące główny składnik kremowych serów Hochland. Do ich produkcji wykorzystuje się głównie cheddar, ale także inne gatunki: gouda, emmentaler i maasdamer. Następnie dodawane są w pełni naturalne składniki, w zależności od receptury, są to: szynka, salami, ogórki, papryka, cebula, czosnek, szczypiorek, pietruszka, pieczarki czy borowiki. Na każdym etapie produkcji sery przechodzą szereg kontroli, aby ich jakość była na najwyższym poziomie. Gotowy ser jest pakowany, a my mamy do wyboru krążki, plastry, bloczki oraz kubeczki. Z fabryki Hochland w Kaźmierzu, sery przewożone są do centrum logistycznego, skąd trafiają do hurtowni i do sklepów, a finalnie – na nasz stół. Możemy więc posmarować świeże pieczywo pysznym, kremowym serkiem, albo zrobić sobie danie na ciepło: tosty, zupę krem lub sos do makaronu czy zapiekanki. Mając przy tym pewność, że to, co jemy, jest nie tylko pyszne, ale też naturalne. 

Naturalność i jakość składników jest dla marki Hochland równie ważna co doskonały smak serów. Zgodnie z tą zasadą zostały zaprojektowane zostały nowe opakowania kremowych serów Hochland, a także rozpoczęto kampanię edukacyjną. Do udziału w kampanii zaproszono Annę Guzik - znaną aktorkę telewizyjną i teatralną, a także zwolenniczkę zdrowego odżywiania. Ania odkrywa tajemnicę pysznego smaku serów Hochland. Śledzi z jakich składników zrobiony jest ser Hochland, aby finalnie potwierdzić: test jakości i smaku zaliczony! 
                                                                                                               

Ser kremowy Hochland w plastrach  130 g, cena: 3,59 zł
Ser kremowy Hochland w krążku 200 g, cena: 4,99 zł
Ser kremowy Hochland w kubku 140 g, cena: 4,25 zł
Ser kremowy Hochland w bloczku 100 g, cena: 2,20 zł

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Galerie zdjęć

Warto przeczytać

Zobacz również