Newsello.pl

Cukier żelujący ze Stewią od Dr. Oetkera

Dr. Oetker, jako pierwszy na rynku, wprowadza do swojego portfolio cukier żelujący z dodatkiem stewii. To idealna propozycja dla fanów słodkich przetworów, którzy chcą ograniczyć cukier w swojej codziennej diecie.
Cukier żelujący ze stewią
Cukier żelujący ze stewią

Stewia to roślina wywodząca się z Ameryki Południowej. Jej działanie słodzące jest tam znane od stuleci. Za słodki smak rośliny odpowiedzialne są glikozydy stewiowe – naturalne związki, które występują w łodygach i liściach zioła. Jedna łyżka sproszkowanych liści stewii odpowiada jednej szklance cukru, a jednocześnie jest to produkt praktycznie bezkaloryczny.

Już od maja do produktów Dr. Oetkera dołączy Cukier żelujący ze stewią. Producent postanowił wyjść naprzeciw osobom, którym zależy na zredukowaniu ilości spożywanego cukru. W nowym Cukrze żelującym Dr. Oetkera część cukru została zastąpiona naturalnym środkiem słodzącym – ekstraktem ze stewii. Dzięki temu konsumenci mogą cieszyć się przyjemnie słodkim smakiem domowych konfitur, których kaloryczność została zmniejszona aż o 30%.

Dzięki dodaniu Cukru żelującego przygotowanie domowych przetworów jest łatwe i szybkie. Wystarczą 3 minuty, aby przez cały rok cieszyć się wyjątkowym smakiem letnich owoców zamkniętych w słoiczku. Cukier żelujący Dr. Oetkera to gwarancja odpowiedniej konsystencji domowych przetworów, a krótki czas gotowania pozwala zachować większość witamin i piękny kolor owoców.

Przepisy oraz inspiracje na przygotowanie pysznych, domowych przetworów przy użyciu Cukru żelującego z glikozydami stewiolowymi ze Stewii Dr. Oetkera znajdują się na stronie www.oetker.pl. Sugerowana cena detaliczna: 5,80 zł

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również