Newsello.pl

Chrupiące przekąski na grilla

Rozpoczął się uwielbiany przez Polaków sezon grillowy. Spotkania z rodziną i bliskimi w pięknych okolicznościach przyrody to okazja do smakowitego, pełnego pyszności ucztowania.
Koreczki z mozarellą
Koreczki z mozarellą

Aromatyczne grillowe menu w tym sezonie warto wzbogacić o kuszące, chrupkie przekąski, które można przygotować z chlebkami Tovago.

Tradycyjne szaszłyki, karkówka czy kiełbaski to obowiązkowe pozycje podczas każdego grilla. Jednak by podczas sezonu nie popaść w rutynę, można przyrządzić smaczne i proste przekąski. Zaskoczą gości, umilą czas oczekiwania na dania główne i zaostrzą apetyt na więcej! Ideaną propozycją na grillową ucztę będą chrupiące i pełne wiosennych aromatów koreczki. Przygotowane na bazie pysznych chlebków Tovago, z mozarellą, pomidorkami i świeżą bazylią, zachwycą wszystkich uczestników grilla. Chlebki po otwarciu zachowują swoją świeżość, dlatego na grill można zabrać je ze sobą i w mgnieniu oka, wygodnie zaserwować nową porcję koreczków. Chrupiące, lekkie i przede wszystkim smaczne przekąski z pieczywem Tovago to świetny pomysł na kreatywne grillowe menu. Zaskocz gości ze smakiem!

KORECZKI Z CHLEBKAMI TOVAGO I MOZARELLĄ
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2

Składniki:
4 kromki kukurydziano-jaglanych chlebków Tovago
Garść małych kulek mozzarelli
Garść czarnych oliwek
Liście świeżej bazylii

Sposób przygotowania:
Chlebki Tovago pokrój w kostkę o wielkości około 1 cm. Na wykałaczkę nabij kawałek chlebka Tovago, małą kulkę mozzarelli, kolejny kawałek chlebka i czarną oliwkę. Bazylię pokrój w paseczki i posyp nią koreczki.

Tagi

Komentarze

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treścia zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwe lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Warto przeczytać

Zobacz również