Najlepsze do spożycia są świeże warzywa. Cenimy je za moc składników odżywczych. By zachowały wartość odżywczą, powinniśmy je przechowywać w odpowiednich warunkach.
Weekendy są dla rodzin czasem wytchnienia. Beztroska atmosfera sprzyja przygotowaniu wyjątkowego śniadania, które można celebrować w rodzinnym gronie. PROSTE HISTORIE podpowiedzą, jak poranek zamienić w rozkoszne, kulinarne ucztowanie.
Pomidory, szpinak, jagody, porzeczki, kabaczek czy fasola – wybieranie produktów sezonowych wzmacnia smak potraw i wzmaga ich walory zdrowotne. Do kuchennych szaleństw i tworzenia sezonowych przepisów zachęca kulinarny konkurs z nagrodami.
Polacy ochoczo próbują egzotycznych smaków. W ostatnich latach wielką popularność zdobyła nad Wisłą kuchnia meksykańska oraz jej teksańska wersja, czyli tzw. Tex-Mex.
Włoska kuchnia jest uznawana za jedną z najlepszych na świecie. W połączeniu z recepturami wprost od babci, daje duet idealny! Poznaj najlepsze włoskie przepisy na kanale Nat Geo People.
Sezonowe owoce to znakomita baza do wyjątkowo apetycznych ciast. Dojrzałe w słońcu maliny, kuszą wyjątkowym smakiem i aromatem, świetnie komponując się ze słodkimi deserami.
Od teraz śniadania już zawsze będą pełne czekoladowej radości! Wedel wprowadził na rynek czekoladowe kremy, które sprawią, że poranne wstawanie stanie się prawdziwą przyjemnością.
Wielu z nas marzy o tej chwili, kiedy w końcu otrzymamy klucze do pierwszego, własnego mieszkania. Wydaje się wtedy, że brakuje tylko chwili, aby designerskie aranżacje wnętrz z kolorowych czasopism nabrały realnego kształtu.