W tym najgorętszym czasie doskonale sprawdzą się owocowe smoothie. Ugaszą pragnienie, nasycą i dodadzą pozytywnej energii. Proste w przygotowaniu, ekspresowo zaspokoją głód i orzeźwią!
Leśnie przysmaki przybierają najróżniejsze formy w domowych kuchniach. Do najpopularniejszych bywalców obiadowych talerzy należą kurki. Z powodzeniem zasmakują również najmłodszym.
Do prawidłowego rozwoju niemowlę potrzebuje dużo energii dostarczanej z pożywienia - szczególnie węglowodanów, czyli m.in. zbóż. W ostatnich latach zarówno świadomość konsumentów, jak i oferta dostępnych produktów, znacznie wzrosły.
Dotarła do nas prosto ze słonecznych Włoch i zadomowiła się w polskich domach na dobre. Pyszna cukinia, o której mowa to warzywo o szerokim zastosowaniu w kuchni.
Definicja słowa akwarium znacznie zmieniła się na przestrzeni kilkudziesięciu ostatnich lat. Kiedyś – często spotykany dodatek do nudnych, PRL-owskich wnętrz. Obecnie – jeden z najbardziej pożądanych elementów nowoczesnych loftów i przytulnych salonów.
Jednym ze sposobów na obiad może być wykorzystanie do przygotowania potrawy, doskonałej - szynki lub kiełbasy. Występują one w wielu odmianach i idealnie komponują się z różnego rodzaju daniami.
Holandia to kraj paradoksów. Jedno z najmniejszych państw europejskich wyrosło bowiem na niemal największego światowego lidera w jednej konkretnej branży. W jakiej? Rzecz jasna w branży mleczarskiej, a dokładniej w produkcji pysznych serów.
Cegła, jaka jest, każdy widzi. Ostatnio coraz częściej nie tylko na zewnątrz budynków, ale także w ich wnętrzach, gdzie z powodzeniem pełni rolę dekoracyjną. Zwłaszcza w przypadku jej szlachetnej, klinkierowej odmiany.
Często dla osób pozostających na diecie problematyczny okazuje się deficyt smaku w dietetycznych daniach. Nie dzieje się tak bez przyczyny - każdy organizm inaczej bowiem odbiera bodźce smakowe.