Idealna beza jest lekka, krucha na zewnątrz i miękka w środku, niczym delikatna pianka. Doskonale komponuje się z bitą śmietaną i owocami sezonowymi, których nie brak latem.
Każdej kobiecie, z chwilą potwierdzenia stanu ciąży, zlecany jest szereg specjalistycznych badań, umożliwiających kontrolę stanu zdrowia przyszłej mamy i jej maluszka. Czy wizyty u lekarza i badania wykonywane w czasie godzin pracy są zgodne z prawem?
Do wakacji jeszcze kilka tygodni, jednak już teraz myślimy o błogim lenistwie na plaży czy aktywnym wypoczynku w górach. Zazwyczaj każdy z nas pamięta o ochronie skóry przed szkodliwym działaniem promieni UV. Czy podobnie jest w przypadku wzroku?
Dziś we wnętrzach rządzi mieszanina różnych stylów, choć brak integralności jest tylko pozorny. Wszystkie modne aranżacje łączy bowiem wspólny mianownik – to luksusowa niepowtarzalność, którą mają gwarantować niecodzienne meble.
Liczne spotkania przy grillu wymagają od nas pewnej dozy kreatywności. Wypieczona karkówka i chrupiąca kiełbaska mogą oczywiście za każdym razem smakować tak samo dobrze, jednak warto urozmaicić je dodatkami, które równie dobrze wpiszą się w nasze menu.
200 odmian, 5 podstawowych kolorów i całe mnóstwo witamin i substancji odżywczych – tak w skrócie opisać można paprykę – wartościowe, jednak często niedoceniane warzywo, zawierające ponad cztery razy więcej witaminy C niż cytryna.
Jak robią to Polacy i jak do grillowych rewolucji kulinarnych podchodzą mieszkańcy innych nacji? O preferencjach smakowych Polaków i nie tylko opowiada Katarzyna Zadka, specjalista ds. żywienia programu edukacyjnego „Żyj smacznie i zdrowo”.